Bugun...

Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu’ndan BöLGEMiZi TANIYOR MUYUZ?

Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında farklı bir proje ile karşımıza çıkıyor. Farklı alanlarda projelere imza atan öğretmen ve öğrenciler bu sene Twinning projelerinde kendini gösteriyor.
facebook-paylas
 Tarih: 06-11-2018 06:58:16

Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu’ndan BöLGEMiZi TANIYOR MUYUZ?

Kuruculuğunu Aydın’dan Funda MERİÇTEN ve İstanbul’dan Gözde Pınar OBALI’nın yaptığı otuz altı okul, onlarca öğrenci ve veliden oluşan “Bölgemizi tanıyoruz” adlı proje kapsamında çeşitli etkinlikler yapılıyor. Okul müdür başyardımcısı ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni  Deniz YAPICI koordinesinde yürütülen projede amaç;  yaşadığımız bölgeyi tanıma, bu coğrafyaya uyum sağlama, toplumsal farkındalığın ve eşitlik kavramının önemini vurgulama gibi konulara dikkat çekmek. İdare, öğretmen, öğrenci ve velilerin bir bütün olarak yer aldığı ve desteklediği projede öğrenciler eğlenerek öğreniyor. 
DEĞERLİ HİKAYELER DEĞERLİ NESİLLER
Her yeni gelen nesil bir öncekinden farklı bir yaşam tarzına bürünüyor. Her  şey zamanla eskiyor, değişiyor, önemini kaybediyor. Bizim çocukken yaptığımız bir çok seyi kendi çocuklarımız bilmez hale geliyor. Hani fırınında patatesin piştiği, üzerinde çayın hazır olduğu,odasının kokusu değişsin diye üstüne mandalina kabuğu attığımız, hasta olduğumuzda tasların içine buğu koyup üstünde kaynattığımız, sıcağında ısındığımız, dibinde kıvrılıp uyuyakaldığımız…  sobalı dönemler  yavaş yavaş geride kalıyor. Merdaneli çamaşır makinesini, ahizeli telefonları, siyah beyaz ekran televizyonları  hiç bilmeden büyüyen bir nesil. 
Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu müdür başyardımcısı Deniz YAPICI koordinesinde “Değerli hikayeler değerli nesiller” isimli twinning projesi ile hayatın vazgeçilmezi olan değerler her ay farklı bir tema ile hatırlanıyor. Bu değerlerin bazıları hala önemini korurken bazıları göz ardı edilmiş durumda. Proje planı doğrultusunda her ay bir değer belirlenerek; o değer hakkında öğrenciler bilgilendiriliyor ve çeşitli etkinlikler yapılıyor. Öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte yaptıkları etkinlikler okul panosunda sergileniyor. Velilerin de dahil oldukları projede okul-veli-öğrenci üçgeni sağlamlaştırılırken toplumsal bağlar da güçleniyor.

Haber: Elçin YÜZÜAK

  Bu haber 1193 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI