Bugun...

19 EYLüL GAZiLER GüNü KUTLANDI

2002 Yılından bu yana resmi olarak kutlanan 19 Eylül Gaziler Gününü anma törenleri tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenlerle kutlandı.
facebook-paylas
 Tarih: 20-09-2018 06:14:50  -   Güncelleme: 20-09-2018 06:25:50

19 EYLüL GAZiLER GüNü KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ünvanı ile Mareşal Rütbesinin 97. Yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Gününü kutlamak amacıyla saat 11.00'da 2. Kolordu Komutanlığı önündeki Attürk anıtında çelenk koyma töreni düzenlendi.
Buradaki törende Atatürk Anıtına, Kaymakam Hakan Kılınkaya, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından çelenklerin sunumu gerçekleştirildi. Ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okundu. Günün anlam ve önemini belirtilen bir konuşma yapıldı. Gaziler adına konuşan Gazi Gani Öztürk yaptığı konuşmasında,  "Bugün 19 Eylül gaziler günüdür. Muharip Gazi, harbe katılıp, harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramandır. Türk tarihi böyle kahramanlık günleri ile doludur. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek, tek birer onur abidesidir. En büyük Gazide Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'tür. 1950-1953 yılları arasında barış için Kore’de savaşmış 1974 yılında soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için “Kıbrıs Barış Harekatını”gerçekleştirmiştir.
15 Temmuz 2016 yılında devletimizi ele geçirmeye kalkışan emperyalist güçlere hizmet eden hain FETÖ Örgütü,halkımızın üzerine uçak,tank gibi ağır silahlarla ateş açıp 250 vatan evladının yaralanmasına sebep olmuştur.
Vatanını seven halkımız,polisimiz, askerimiz bu canilerle canı pahasına savaşarak, tüm Dünya’ya vatanı söz konusu olduğunda canını seve seve feda edeceğini göstermiştir. Şehit ve gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir.
“Toprağı vatan, milleti ulus yapan değerdir. Vatan savunmasında şehit, gazi olmak kadar güzel bir kahramanlık olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir”
Dün olduğu gibi bugünde aziz ve yüce vatanın bölünmez bütünlüğüne ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya,canımızı feda etmeye hazırız." dedi.
şiirlerin okunmasının ardından buradaki tören sona erdi ve tören lere Gelibolu şehitliğinde devam edildi. Burada da saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından protokol ve gaziler şehit mezarlarınıa karanfil bıraktılar ve duaların okunmasıyla törenler sona erdi. Kolordu Komutanlığı tarafından gazilere yemek verildi.

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 893 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI