Bugun...

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BÜLENT ÇETİN'DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Ak Parti Belediye Başkanı Bülent Çetin Cumartesi günü Atatürk Kız meslek lisesi salonunda tanışma ve projelerini tanıtma toplantısında ilk kez seçmenleriyle buluştu.
facebook-paylas
 Tarih: 28-01-2019 10:12:30

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BÜLENT ÇETİN'DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

     Toplantıya eski Ak Parti ilçe Başkanları Yönetim Kurulu Üyeleri, Aday Adayı Serdar Doğanarslan, İl Genel Meclisi Aday Adayları, Partililer ve vatandaşlar katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu toplantı bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Toplantıya eski Ak Parti ilçe Başkanları Yönetim Kurulu Üyeleri, Aday Adayı Serdar Doğanarslan, Partililer ve vatandaşlar katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu toplantı bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Ak Parti İlçe Başkanı Hakkı Uysal'ın yaptığı açılış konuşmasında "Çok kıymetli yönetim kurulu üyelerim, değerli gençlik kolları, kadın kolları başkanı Gelibolumuzun genç çalışkan belediye başkan adayı kardeşim, STK'lerin kıymetli temsilcileri, değerli muhtarlarım, basınımızın güzide temsilcileri, saygıdeğer hanımefendiler beyefendiler AK Sevda'nın Ak İnsanları; aday ve proje tanıtım toplantımıza hoşgeldiniz diyor ve bu salonu doldurduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Gelibolumuz'un gelişmesi ve büyümesi için Ak Parti bayrağı altında görev almak, hizmet etmek herkese nasip olmayan bir duygu. Bizler bunun bilincinde ve inancında olan gönül neferleri olarak çıktığımız bu kutlu yolda, adayımızın açıklanmasıyla birlikte start verdiğimiz bu yürüyüşte sizleri de aramızda görmekten büyük güç ve mutluluk duyuyoruz. Önümüzde 31 Mart Yerel Seçimleri var. Bizler Gelibolumuz'da yeni yatırım imkanları üretmek, yeni iş imkanları ortaya koymak için Ak Partimiz'in sonuna kadar destekçisi olacağız. Sayın grup başkan vekilimiz Bülent Turan'ın dediği gibi: "En azından bir dönem Ak Parti belediyeciliğini deneyin gelişimi ve değişimi zaten fark edeceksiniz." Bizler ekibimizle ve genç, ışığı olan, kısa zamanda bunu Gelibolumuz'a gösteren belediye başkan adayımızla, çalmadık kapı, girmedik sokak, sıkmadık el bırakmadan çok ciddi ve önemli projelerimizi inşallah hayata geçireceğiz. Sevgili Bülent kardeşim elini taşın altına koyup büyük bir sorumluluk üstlenmiştir. Görev burada hepimize düşmektedir. Çünkü biz Gelibolu'yu seviyor ve bu bayrağı belediye burcuna dikmek istiyoruz. Partimizin, cumhurbaşkanımızın insana verdiği değer ortadadır. Ülkemiz dünya ülkeleri arasında sayılı ülkeler arasında hatta ilk sıradadır. Gelibolumuz'un kalkınması, gelişmesi de burada Ak Parti'nin varlığıyla kendini gösterecek ve Gelibolu, Gelibolu olacaktır.
Gelibolu'nun kalbi güzel, aklı güzel insanlarıyla el ele, omuz omuza vererek yarının Gelibolu'sunu inşaa etmek için çalışacağız. Bizler her karanlığın bir aydınlığı olduğuna inanan insanların biz teşkilat olarak hiçbir zaman önümüze çıkan engellere aldırmayacak, yılmadan yıkılmadan belediyeyi Ak Belediye yapmak için çalışacağız.
Hiçbir düşünce ve güç bizleri inandığımız davadan, vereceğimiz bu mücadelede yıldıramayacak aksine güçlendirecektir. Bizler diklenmeden dik durarak, her türlü engeli aşabilecek güce sahip olduğumuzu unutmadan, kimseyi kırmadan mücadelemize devam edeceğiz. Son günlerde teşkilat üzerine oynanan oyunları hepimiz yakından takip ediyoruz.
Ben hepinizin huzurunda herkese şöyle seslenmek istiyorum: BAŞARAMAYACAKSINIZ! Teşkilatımızı bölemeyeceksiniz, bizleri yıkamayacaksınız. Yürüdüğümüz bu yolda bizleri geri döndüremeyeceksiniz. Buna asla müsaade etmeyiz. Biz sadece partimize üye olan, gönül verenlerle değil ilçemizde yaşayan tüm fertlerin haklarını savunacağız ve hepsini kucaklamanın mücadelesini vereceğiz. Çünkü Gelibolu demek, umut demek; Gelibolu demek, birlikte haraket etmek demektir. Bu güzel ilçemize hizmet aşkıyla belediye başkanlığına aday olan Bülent Çetin kardeşimizle gurur duyuyoruz, ona güveniyoruz. Teşkilatımızla birlikte her daim yanında olacağımıza, kırgınları, küskünleri toplayıp seni mahcup etmeyeceğimize söz veriyorum güzel kardeşim.
Allah çıkmış olduğumuz bu yolda her şeyin hayırlısını nasip etsin diyor hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum." dedi.
Gelibolu Belediye Başkan Adayı Bülent Çetin açıklamalarına "Sayın İlçe Başkanım, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanım, teşkilatımızın çok kıymetli yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcileri, saygıdeğer muhtarlarım, basınımızın kıymetli temsilcileri, başımızın tacı hanımefendi ve beyefendiler karşımda bu coşkulu kalabalığı gördükten sonra doğru yerde olduğumu bir kez daha anladım. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.
Şuanda yaklaşık bir yıldan beri çok severek, keyif duyarak, şerefle ve istekle üstlendiğim Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Çetin'i arkada bırakıp güzel ilçemizin belediye başkan adayı olarak karşınızdayım. Hemşehrilerim ve dostlarımla Gelibolu hakkında ne zaman konuşsak Türkiye'de ve dünyada önemi çok büyük olan ilçemizin, maalesef ki hem sosyal hem de ekonomik olarak istenilen düzeyin çok gerisinde olduğunu biliyorduk.
Artık buna müdahale etmenin zamanı geldiğine inandık ve bunun için taşın altına elimizi koymaya karar verdik. Çünkü bugün bir şeyleri değiştirmeye karar vermezsek yarınlarımızın tamamı düne benzeyecekti. İlçemizin birçok eksiğini hepimiz zaten çok iyi biliyoruz. Eminim bugüne kadar görev yapan herkes de bunu biliyordur ve ellerinden geleni yapmışlardır. Ancak, Gelibolumuz için daha fazlasını yapmak 
gerektiğinin farkına varamamışlardır. Tarihte adını altın harflerle yazdıran Gelibolumuz maalesef günümüzde kayıp bir ilçe haline gelmiştir. Şunu çok iyi biliyoruz ki ilerlemenin tek yolu geçmişi geride bırakmaktır. Problemler, doğru insanlar bir araya geldiğinde fırsata dönüşür. İlçemizi; çocuklarımızın geleceği, gençlerimizin refahı, halkımızın mutluluğu için sosyal ve ekonomik anlamda tarihteki adına yakışır şekilde hep birlikte 
geleceğe taşıyacağız. Maalesef ki, yıllardan beri süregelen doğal gaz problemimiz hala bir sonuca ulaşmamıştır. Üstelik Lapseki, Biga, Şarköy, Keşan hatta 8000 nüfuslu İpsala ve daha birçok çevre ilçemiz bu sorunu çözmüşken bu ilçemiz için gerçekten çok üzücü bir durumdur. Biz tacir olarak, Gelibolu'nun %50'lik kömürünü satmamıza rağmen kendi çocuklarımın ve sizlerin çocukları için doğal gazın ilçemize gelmesinin ne kadar önemli olduğunu
biliyoruz. İnanın taşları yerli yerine koyduğumuzda hiçbir şey imkansız değildir. Ben Bülent Çetin olarak Gelibolumuz'a temiz hava sahasını getireceğime söz veriyorum. 
Çanakkale'nin birçok ilçesinde, neredeyse ilçe nüfusu sayısı kadar, 10-12 bin üniversite öğrencisi varken, maalesef ki ilçemizde köy nüfusunu geçmeyecek 600 öğrenci var ve ekonomiye katkısı çok çok az. Üniversite bulunduğu yere ekonomik ve sosyal olarak büyük katkısı olan bacasız bir sanayidir. Gelibolu'da yaşayan halkımızın refah düzeyini yükseltmek için en önemli katkılardan biri şüphesiz ki bu sayıyı arttırmaktır. Zor olduğu için cesaret edemediğimiz
şeyler aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur felsefesiyle sizlere buradan bir müjde vermekten mutluluk duyuyorum. Sayın Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan'dan 2019-2020 eğitim öğretim yılı için bu sayının iki katına çıkmasının sözünü aldım. İlçemize bu yetecek mi, tabii ki de hayır. 2020-2021 eğitim öğretim yılı için de, 4 yıllık bölümler ilçemize kazandırılıcaktır. Bu kesinlikle olmazsa olmazımızdır. Düşündüğümüz, inandığımız ve güvenle beklediğimiz her şey bir gün mutlaka gerçekleşecektir Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün: “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim.” sözünden yola çıkarak ilçemize yakışan bir proje olacağına inandığımız içinde tüm halkımızın ve triatlon sporcularımız kullanabileceği yarı olimpik yüzme havuzu olan kapalı spor salonu Gelibolumuz’un adını okçuluk sporu dalında başarı ile temsil eden okçularımıza planladığımız okçuluk poligonu, halı saha, basketbol sahası, tenis kortu ayrıca içinde sinema salonu, konferans ve toplantı salonları, sergi alanları olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adına yakışacak Atatürk Kültür Merkezini gençlerimizin kullanımına sunacağız. Ayrıca amfi tiyatro, park ve yürüyüş yolları düşündüğümüz bu vizyon projemiz Gelibolumuz’a şimdiden hayırlı olsun. 
En büyük sorunlarımızdan bir tanesi de; sıcakta-soğukta, yağmurda ve kar altında çile çeken halkımız ve pazarcı esnafımız otoparklı kapalı pazar yerimiz Allah’ın izniyle 2020 yılı sonlarına doğru vatandaşımızın hizmetine sunulacaktır.
İlçemizin bir diğer sorunu olan, neredeyse tarihi eser olmaya yüz tutmuş, hem küçük olması, hem de şehir içinde kalması sebebiyle otobüs giriş çıkışlarının yılın büyük bir kısmında zorlukla sağlandığı otogar projemizin çalışmalarına seçildiğimiz takdirde hemen başlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Gelecekteki umudumuz şimdiki gücümüzüz kaynağıdır.
Bir başka projemiz de Sarmaşıklı Halk Bahçesi. Artık ilçemizin topluca nüfusunu oluşturan, neredeyse mahalle olmayı hak eden bir yerleşim bölgesidir. Orayı unutamazdık, halkımızın çoluk çocuk keyifli vakit geçirecekleri halk bahçesinin de Gelibolumuz'a yakışacağından eminim. Diğer mahallelerimizden olan Camikebir, Hocahamza, Yazıcızade, Gazi Süleyman Paşa ve Alaeddin mahallelerimiz için de projerimiz hazırlanmakta en kısa zamanda halkımızın beğenisine sunacağız.
Sevgili Gelibolulular, siz her şeyin en iyisine layıksınız kalplere giremeyen akılda da kalamaz diyerek şehir içi toplu taşıma kullanan vatandaşlarımızı da unutmadık. Şehir içi minibüs duraklarımız için tüm hava şartlarına uygun şekilde kapalı, klimalı, içinde internet bağlantısı olacak şekilde yapacağız. Türkiye'de ilk ve tek olacak olan Fener Asansörü Ay Yıldızımızla buluşacak. İçinde "Vatan Sağolsun!" diyerek bayrağın düşman eline geçmesine izin vermeyen Karacabey Bayraklı Baba Türbesi ve donanmayla sefere çıkan Osmanlı Ordusu'nun denize açılmadan önce ibadet etmeleri için inşaa edilen Azepler Namazgahı bulunan Fener Meydanımız'ı  ziyaretçi akınına uğrayacak modern bir şekilde dizayn edeceğiz. 
Biliyorsunuz ben bir iş adamıyım. Kardeşlik kültürü ile yetiştirildim. Yorulunca başka bir iş yaparak dinlenmeyi öğrettiler bana, büyüğüne kem söz etmemeyi, küçüğüne ne şartla olursa olsun sahip çıkmayı bildim ama en çok da şunu bildim ki millete hizmetten daha mübarek bir makam yoktur. Bugün buraya sizden size hizmet etmek için müsaade istemeye geldik. Bugün buraya, bu şehrin çehresini ve geleceğini değiştirmek için söz vermeye geldik.
Bugün buraya, geleceğimiz için var gücümüzle çalışmaya söz vermeye geldik. Bugün buraya, potansiyeli bir türlü farkedilememiş bu şehrin, potansiyelini ayağa kaldıracağımıza söz vermeye geldik. Bugün buraya, yapamazsınız, yapılamaz diyenlere hodri meydan demeye geldik.
Cesaretimi, kararlılığımı ve girişimciliğimi de mutfağın içine katarsak doğduğum bu aziz kente hizmet etmek vazifem olacaktır. Ben proje insanıyım proje üretmek ve hayata geçirmek bizim işimiz olacak. Başkan olmak değil, profesyonel yönetici olmak istiyorum. Profesyonel bakış ve şirket mantığıyla yönetilen bir Gelibolu'da kazanan halkımız olacaktır. Projelerimizin çok konuşulacağı bir seçim süreci yaşayacağız. Doğumdan ölüme halkının yanında olan bir belediyecilik anlayışını belirliyoruz.
Genel sorunların yanı sıra şehrimizde özel sorunlar da var ve bunların hepsi çözüm bekliyor. Gelibolu'nun dağınık enerjisini ancak iyi bir belediyecelik anlayışı ile bir araya toplayabiliriz. Kurum ve kuruluşlarla barışık, verimli çalışan işbirliği ve bütünlük çerçevesinden ayrılmayan kararların birlikte alınmasına fırsat veren bir belediyecilik hayali kuruyoruz. Sadece sorunların değil çözüm önerilerinin de konuşulacağı bir anlayış modeli benimseyeceğiz.     
Çivisi çıkan bir belediyecilik değil, çivi çakan bir belediyecilik yapacağız. Belediye, sadece başkanın ve meclisin kararıyla yönetilmemelidir. Meclis ve başkanın kararları dışında ortak akıl şekli uygulanmalıdır. Belediye harcamalarının ve bütçesinin halk tarafından bilindiği ve muhalefetin de denetleyebildiği şeffaf ve sorgulanan bir belediyecilik idealindeyiz. Mesai bitince değil, iş bitince modelini uygulayan yöneticiler olarak Gelibolu’yu bir üst lige taşıyacağız. 
  Bu haber 1383 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI