Bugun...
SON DAKİKA

AK PARTİ İLÇE KADIN KOLLARI KURAN KURSU AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI

facebook-paylas
 Tarih: 03-12-2018 07:06:40

AK PARTİ İLÇE KADIN KOLLARI KURAN KURSU AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI

      İlçemizde faaliyete giren 4-6 yaş grubu Mekez Kuran Kursu açılış programına Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Şakar  ve yönetim kurulu üyeleri katılım sağladılar.
Ak Parti İlçe Kadın Kolları ilçe müftüsü Dr.İbrahm Özler’e hayırlı olsun temennilerinde bulundu.
İlçe Müftüsü Dr.İbrahim Özler;
4-6 yaş Kur’an kurslarımız Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından toplumda ortaya çıkan çok önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere açıldı.. Burada çocuklarımıza, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilecek ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilecektir. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kur’an-ı Kerim okumayı ve İslam’ın temel prensiplerini uygulamalı olarak öğrenecekler.
Buraya gelecek olan çocuklarımız için oyun ortamında oynayarak, tanıyarak, dokunarak öğrenmesi amacıyla materyal geliştirmesine yönelik çalışmalar da yapıldı. Ayrıca program kapsamında, Kur'an-ı Kerim'in içerik, ses, şekil olarak tanınması, harflerin öğrenilmesi gibi imkânlar da sunulacak. Çocukların Allah'ı, Peygamber'in kişiliğini, küçüklere sevgisini, büyüklere saygısını, engellilere verdiği önem gibi konuları anlayabilecekleri bir şekilde dramalarla ve hikâyelerle tanımaları sağlanacak. 
Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesinde Kur'an'ın fiziki olarak tanınması yanında çocuklarımız Kur’an-ı Kerim’deki her harfi çok iyi bildikleri bir cisme benzetme, noktaları birleştirme, harf boyama gibi yöntemlerle öğrenmeye çalışacaklar. “diyerek sözlerini tamamladı.

  Bu haber 639 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI