Bugun...

“Bugün Tam Dayanışma Günüdür”

Gelibolu’daki STK’lar, tüm dünya ile birlikte ülkemizde de koronavirüse karşı mücadelenin sürdüğünü belirterek, birlik ve yardımcı olunması gerektiğini belirttiler. Gelibolu STK’lar Basın Sözcüsü Tamer Altunay, yaptığı yazılı basın açıklamasında, ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarının devletin ve belediyelerin yaptığı çalışmalara destek olunması gerektiğini belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 06-04-2020 18:31:56

“Bugün Tam Dayanışma Günüdür”

Altunay, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemiz ve bütün Dünya şu an covid 19 adı verilen salgın hastalıkla mücadele ediyor. Bu virüs hakkında 7’den 70’e artık her vatandaşın bilgisi var. Zengin, fakir dinlemeyen, dili, dini, ırkı ayırmayan, şan şöhret neymiş tanımayan, aslına bakarsanız yaşı küçük, büyük de demeden, bir şekilde tüm insanlarımıza bulaşabilen bir Dünya virüsü ile karşı karşıyayız.
Bu konuda, bilimsel ahkâm kesmek bizim haddimiz asla değil. Ancak; STK’lar olarak üstümüze düşen görev ve sorumluluklarımızdan da kaçamayız.
Sürecin uzayacağı aşikâr, maalesef pozitif vakaların çoğalacağı, durum böyle olunca da büyük bir özveri ile çalışan sağlık personelimizin enerjisinin de yetmediği günlerde olabilecektir.
7/24 çalışan sağlık personeli, kolluk güçleri, başkanlığını Kaymakamımızın yaptığı kriz masası, Sosyal Yardımlaşma Kurumumuz, Gelibolu Belediye Başkanlığımız en üst seviyede hizmet veriyor ve vermeye devam edecektir.
Ancak, bu gayret yetmez... Bizler hem STK’lar olarak, hem ferdi olarak mutlak yetkili organlarımıza destek olmalı en başta birey olarak, Devletin koyduğu kararlara harfiyen uymalıyız.
Tabi bu süreçte birçok esnafımız, günlük yevmiye ile çalışan insanımız, yeterli geliri olmayan vatandaşlarımız, süre uzadıkça mağduriyetleri artacaktır. Devletimiz elinden geleni yapacaktır. Şu ana kadar tek tek zamana yayarak yapıyorlar da, fakat süreç uzadıkça yetişemediği yerler, kişiler, mağdurlar olacaktır.
İşte o zamanı beklemeden bizler STK’lar mali durumu iyi olan vatandaşlarımızın bu duruma destek vermesi gerekmektedir.
Fakat bunu düzensiz bir şekilde değil, başta Kaymakamlığımıza, mahalle muhtarlarımıza ulaşarak, İlçe bazında her eve ulaşabilecek koordineli bir yardım eli uzatmak hepimizin vatandaşlık görevidir.
Sevgili Gelibolular; bugün tam dayanışma günüdür. Yapacağınız katkılar hem virüsün çoğalmasını engelleyecek, toplumun her kesiminin huzurlu olmasını sağlayacak, hem sağlık ekibimizin, hem kolluk güçlerimizin elini, moralini güçlendirecektir. Bu süreci en az zararla kapatmamızı sağlayacaktır.
Bu temennilerimizle İlçe Kaymakamlığımıza, Kolordu Komutanlığımıza, Belediye Başkanlığımıza, özellikle 7/24 büyük bir özveri ile çalışan sağlık personelimize, Emniyet ve Jandarma teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Allah yardımcıları olsun”
Haber: Cevriye ŞAHİN

  Bu haber 1916 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI