Bugun...
SON DAKİKA

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 80’inci yılında

BUYUK OZLEM
facebook-paylas
 Tarih: 12-11-2018 06:27:05

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 80’inci yılında

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün ölümünün 80. yıl dönümü nedeniyle ilçemizde anma töreni düzenlendi. İlçemiz  2. Kolordu Binası Atatürk Anıtına Kaymakam Hakan Kılınçkaya, 2. Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı ve Belediye başkanı Mustafa Özacar’ın çelenk koymasıyla başladı. 2 dakikalık Saygı Duruşunda ise ilçede adeta yaşam durdu.

10 Kasım Atatürk’ü anma töreni ilçemiz 2. Kolordu Binası Atatürk Anıtı önüne çelenk sunma, 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı.
Ardından program ilçemiz Halk Eğitimi Merkezi salonunda devam etti. Buradaki törende  günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul Müdürü Yardımcısı Caner Topçu yaptı.Topçu konuşmasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir kurtuluş destanının en büyük kahramanı olarak, sadece tarih kitaplarının sayfalarında değil; Türk milletinin kalbinde, gönderdeki al bayrağında, vatan toprağında, özgürce başımız dimdik attığımız her adımdadır aslında. Atatürk'ün varlığını sadece Türk Dünyası değil; korku saldığı, cephede titrettiği düşmanları sa kabul etmiş, Onun askeri dehasını, eşsiz devlet adamlığını, her zaman takdir etmişlerdir. Ulu önderimize Cephede savaştığı Yunan Şairi şu dizeleri yazmıştır. Savaşlarda mertlik nedir gösteren sensin, Siyasette gücünü ortaya koyan yine sen, Bütün dünyanın övgüleri senin üstüne, Güzel vatanında yap yapabildiğini, Sana hayranlık, sana selam olsun 10 Kasımlar Ata'mızı kaybetmenin verdiği derin hüznün yanında onu daha iyi anlamamız gereken bir gün olarak ta değerlendirilmelidir.10 Kasım'ı, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet ettiği bir gün olarak düşünüp Atatürk gençliğine yakışır, ülkemizi ileri götürebilecek her türlü proje ve çalışmaların yapıldığı, desteklendiği bu çalışmalarla Ulu Önderin gerçekten ölümsüzleştirildiği bir güne dönüştürebiliriz. Bu düşüncelerle Büyük Atatürk'ü ebediyete intikalinin yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”sözlerini ifade etti. 
Program, Albay Serhat Demirbaş’ın “Atatürk’ün askerliği ve liderlik vasıfları” konulu sunumu ve ardından Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin  hazırlamış oldukları oratoryo ile sona erdi.
     Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu  Öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırlamış oldukları oratoryo programı herkesi duygulandırdı ve büyük beğeni topladı.
     Programa Kaymakam Hakan Kılınçkaya, 2. Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral D. Şahin Güngör, Siyasi Partiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenci, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Bu haber 732 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI