Bugun...

Büyükzöngür’ün Gaziler Günü Mesajı

facebook-paylas
 Tarih: 18-09-2020 18:45:20

Büyükzöngür’ün Gaziler Günü Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Büyükzöngür, mesajında; “Gösterilen üstün cesaret ve örnek alınacak vatan sevgisiyle kazanılan gazilik unvanı, milletimizin bağımsız ve hür yaşamasının bir gereği olarak nesilden nesile geçen manevi bir değerdir” dedi.

MHP İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e “Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümü, ‘Gaziler Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Aziz milletimiz, tarihin her döneminde istiklal ve istikbalinin muhafazası için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış, bağrından çıkardığı şehit ve gazilerle kutlu varlığını bu zamana kadar devam ettirebilmiştir.

Türk milleti; varlığına tasallut eden içte ve dıştaki bütün mihraklara karşı, bedeli ne olursa olsun şeref ve haysiyetini onur abidesi evlatları sayesinde savunmasını bilmiştir.

Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla; canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu göz kamaştırıcı fedakârlıkların, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması milli bir sorumluluk olarak görülmelidir.

Dünle bugün arasında kurulabilecek kopmaz maddi ve manevi bağın, geleceğe vereceği güç, ancak şehit ve gazilerimizin kıymetinin bilinmesiyle sağlanabilecektir.

Haince kurulmuş tezgâhları bozarak, saldırıları bertaraf ederek,  aziz millet varlığı için kendisini düşünmeden feda eden cesaret timsali gazilerimizin, toplumda hak ettiği ilgi ve saygıyı görmesi en samimi dileğimdir.

Bu anlamlı gün aynı zamanda; gazilik onuruna, vatanın selameti için gösterdikleri mücadele sonucunda ulaşan evlatlarımıza bir vefa ve şükran borcu olarak da görülmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden muhterem gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Dün olduğu gibi bugünde, aziz vatanımızı parçalamaya, bağımsızlığımızı yok etmeye niyeti olanlara karşı yüksek bir milli şuurla mücadele etmiş ve halen hayatta olan bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Haber: Cevriye ŞAHİN

  Bu haber 453 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI