Bugun...

CHP'DEN ALTERNATİF 30 AĞUSTOS TÖRENİ

CHP İlçe Başkanlığı ilçemiz iskele meydanında Ata Anıtı önünde alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesi ve çelenk sunma ile başladı.
facebook-paylas
 Tarih: 31-08-2018 07:18:36

CHP'DEN ALTERNATİF 30 AĞUSTOS TÖRENİ

CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Kaya konuşmasında; Bugün 26 Ağustos 1922 tarihinde Büyük taarruz emriyle başlayan ve 5.günün sonunda 30 Ağustos günü Dumlupınar’da Zaferlerle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 96.yılını kutlamak başta ebedi komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk,İsmet İnönü ,Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir ve silah arkadaşlarını,bu toprakları bize vatan olarak bırakmak için canlarını veren kahraman şehitlerimizi anmak için buradayız.Ruhları şad olsun.
İşte her yıl kutladığımız 30 Ağustos Zaferi Türk Milleti’nin var veya yok oluşunu etkileyecek bir meydan muharebesi idi.Bu muharebe Başkomutan M.Kemal Paşa’nın bizzat kendisi tarafından yönetildiği için de adına “Başkomutanlık meydan muharebesi denilmiştir.
“30 Ağustos Zaferi ,Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır.Ulusal tarihimiz çok büyük,parlak zaferlerle doludur ama Türk Ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu yalnız bizim tarihimizde değil dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı.
Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki,
Güzel ve iyi günlere inanan ,şayak kalpaklı mavi gözlü devi M. Kemal Atatürk’ü bu ulusun gönlünden kimse silemeyecektir. Buna izin vermeyeceğiz.
Bu duygularla ebedi komutan M. Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere özgür ve bağımsız yaşayabildiğimiz vatan toprağı yapmak için canlarını veren kahraman Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, sizleri selamlıyor Zafer Bayramınızı kutluyorum .”sözlerini ifade etti.
Törene Belediye Başkanı Özacar,CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya ve parti üyeleri,vatandaşlar katıldı.

Haber: Elçin YÜZÜAK

  Bu haber 720 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI