Bugun...

CHP ve İYİ Parti’den Alternatif Kutlama

facebook-paylas
 Tarih: 23-04-2019 16:52:10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı alternatif törenle kutladı.
CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanlığı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda alternatif bir tören düzenleyerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Orgeneral Eşref Bitlis İlkokulu’ndaki resmi töreninin ardından ayrı bir kutlama gerçekleştirdi. 
CHP ve İYİ Parti’nin düzenlediği alternatif 23 Nisan kutlaması, iskele meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı İsmail Parlak yaptı. Parlak konuşmasında; “23 Nisan Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin milletin iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarındandır.
23 Nisan 1920'de kurulan gazı meclisin, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde ortaya koyduğu kararlı irade, ülkenin kurtuluşu ve çağdaşlığı adına önemli başarılara imza atmıştır.
Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan çocuk bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine atamızın verdiği önemi ifade etmektedir.
Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve milletin başında hiçbir kuvvet ve makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır, o da milletin milli egemenliği, milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.
Egemenlik ulusun namusudur, onurudur, şerefidir. Bizler Atatürk’ün ve Cumhuriyetin değerlerini korumak için buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
Törende ikinci konuşmayı İYİ Parti İlçe Başkanı Hakan Alış yaptı. Alış konuşmasında; “23 Nisan 1920’de TBMM’nin temelleri atılmış ve milli irade tecelli etmiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri bizlerin de en büyük arzusudur. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlar, çocuklarımıza mutlu ve aydınlık yarınlar dilerim” dedi.
Alternatif kutlama, konuşmaların ardından sona erdi.
Haber: Mehmet BOZKURT 

  Bu haber 465 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI