Bugun...
SON DAKİKA

Çıplak ayaklı ressam SUDE PULAT

Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin sıra dışı sergisi sıra dışı öğrencileri tarafından hazırlandı. Saflığın ve barışın rengi olan Beyaz’dan yola çıkarak “Her başlangıç beyazdır” sloganı ile hazırlanan Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıl sonu sergine çıplak ayaklı ressam damga vurdu.
facebook-paylas
 Tarih: 04-06-2018 05:42:07

Çıplak  ayaklı ressam SUDE PULAT

Açılışını ilçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Gelibolu belediye başkanı Mustafa Özacar,  Evreşe belde belediye başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca'nın yaptığı sergide 70 tablo sergilendi.
Bu arada okulun resim öğretmeni olan Çağan Demircan azimli bir çalışmanın ürünü olan tabloları 21 öğrencisi ile 7 ay süren bir çalışmada gerçekleştirdiklerini söyledi. Çalışmalarda sıra dışı olarak, 4 öğrenci tarafından yapılan ve çevreye dikkat çekmek isteyen öğrenciler, geri dönüşümden yaptıkları  harita ile en çok ilgiyi çektiler. Bu geri dönüşüm resminde, bilgisayar monitörü, pil, cd, kapak, eldiven gibi geri dönüşüm eşyaları kullanıldı.
Sergide yaptığı 8 parça tablosuyla en çok resim yapan öğrencilerin başında gelen 10 sınıf öğrencisi olan Sude Pulat sıra dışı çalışmasıyla dikkat çekti. Resimlerini çizerken ayaklarının çıplak olmasının kendisine daha çok enerji verdiğini keşfettiğini belirtti.
Pulat“resim yapmayı çok seviyorum. İlkokulda iken de çiziyordum ama 2 yıl önce okulumuzun açtığı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının resim kursuna katıldım. Hocalarımın sayesinde bu yeteneğimi keşfettik. Birde ben sıkılınca ayakkabılarımı çıkarıp, öyle çalışıyorum. Bu da bana sanki daha çok enerji veriyor ve sıkıntım geçiyor. Çalışmama daha bir şevkle devam ediyorum” dedi. 
Sergi sırasında bir süre ayakkabılarıyla dolaştıktan sonra sıkılan Sude Polat, ayakkabılarını yine çıkararak, sergide poz verdi. 

HABER: HAYRETTİN ÜNEL

  Bu haber 2417 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI