Bugun...

Dünya Çevre Günü’nde Çevre Temizliği Yapıldı

facebook-paylas
 Tarih: 05-06-2023 16:40:48

Dünya Çevre Günü’nde Çevre Temizliği Yapıldı

İlçemizde Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği ve Gelibolu Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre temizliği gerçekleştirildi.

Gelibolu Belediyesi ve Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği tarafından gerçekleştirilen Dünya Çevre Günü etkinliğinde sahil bölgesinde temizlik yapıldı. Gerçekleştirilen çevre temizliği etkinliğine Belediye Başkanı Mustafa Özacar da katıldı. Etkinlik kapsamında İskele Meydanı'ndan başlayarak Gezi Alanı ve Hamzakoy’a kadar çevre ve sahil temizliği yapıldı.

İskele Meydanı'ndan başlayan çevre temizliği etkinliğinde Hamzakoy’a kadar yürüyerek, yerlere ve deniz kenarlarına atılan çöpler toplandı. Etkinliğe katılanlar yollardaki çöpleri topladı. Çevre temizliği etkinliğine Belediye Başkanı Mustafa Özacar, CHP İlçe Başkanı İsmail Parlak, İYİ Parti İlçe Başkanı Hakan Alış da katıldı. Toplanan çöpler Hamzakoy’da toplu olarak sergilenerek, 'çevremizi ve ilçeyi daha temiz tutmalıyız' mesajı verildi.

Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği Başkanı Emel Engin Okandan, çevre temiziliğinin önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi. Okandan, “Doğanın yeşili, gökyüzünün mavisi, havanın temizliği dünyanın güzelliği bizlere emanet.

1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre konferansında alınan bir kararla 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Dünya Çevre Günü 100’den fazla ülke tarafından kutlanıyor. Bizler doğayı korudukça, doğa bizi korur. Yeryüzü insanoğlu için bir erzak deposu ve çöp kutusu değildir. Toprağın dostlara ihtiyacı vardır, ona dostça davranalım. Herşey sudan gelir tekrar suya döner. İnsanlar doğaya karşı sorumluluk duymuyorlar, doğa insanların ihtiyacını karşılayacak bir kaynak topluluğu olarak görmek çevrenin yok olmasına davetiye çıkarmak demektir.

Kıyamet kopmak üzere bile olsa elinde bir fidan varsa bu fidanı dikmemezlik etme. Bir ulusub gerçek zenginliği, ağaç örtüsüyle ölçülebilir. Yarının doğası bugünden yaratılır. İnsanlarda çevre bilincini oluşturmak amaçlı yapılan Dünya Çevre Günü etkinlikleri her yıl farklı temalar ile düzenlenen bir gündür. Çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve kamuoyunun çevre konusunda duyarlılığının geliştirilmesi amacıyla Türkiye Çevre Haftaıs’nın 2023 yılında ‘Temiz Deniz, Temiz Dünya’ temasıyla kutlanacağı belirlenmiş olup Türkiye Çevre Haftası kutlamaları yapılmaktadır. Doğayla tek vücut orman yurdun öz evladı ormansız yok dünya tadı. Doğayı sev ve koru, önce kendin için yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine. Bu hayat bizim, güzelliklerle de, çirkinliklerle de yaşatmak da, katletmek de bizim elimizde” dedi.

YENİ AĞAÇ FİDANLARI DİKİLDİ

Dünya Çevre Günü anısına rekreasyon ve çocuk oyun alanı olarak hazırlanan fener altı mevkiinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi yeni ağaç fidanları, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, çevre temizliği etkinliği katılımcıları ve belediye personeli ile birlikte toprakla buluşturdu.

“Yeni dikeceğimiz fidanlarla geleceğe nefes olmaya devam edeceğiz” diyen Belediye Başkanı Özacar; “Gelibolu’da yeni fidanları toprakla buluşturmaya devam ediyoruz. Dünya Çevre Günü etkinliğimiz sonrasında fener altı mevkiinde rekreasyon ve çocuk uyun alanı olarak oluşturduğumuz alanda yeni ağaç fidanlarını dikerek, can suyunu verdik. Sağlıklı yarınlar için yeni fidanlar toprakla buluşmaya, kök salmaya devam edecek” dedi.

Haber: Engin AYDIN

  Bu haber 227 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI