Bugun...

Evreşe Belediyesi’nden İşçiye Rekor Zam

facebook-paylas
 Tarih: 09-07-2021 18:58:17

Evreşe Belediyesi’nden İşçiye Rekor Zam

Evreşe Belediyesi Kadrolu İşçiler ve Evreşe Personel Şirketi İşçileri ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri mutabakata varılarak düzenlenen törenle imzalandı.

Düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi programında sözleşme Evreşe Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak ve Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz tarafından hayırlı olması temennisiyle imzalandı.

 İlk konuşmayı Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında; “Bugün burada Evreşe’de bulunuşumuz işçi arkadaşlarımızın yakın geleceklerinde daha iyi bir yaşamın adımlarını atmak içindir. Biz Hizmet-İş Sendikası olarak önce insan önce emek diyoruz. İnsanı ve emeği önceliyoruz. Bu Toplu İş Sözleşmesi ile Belediye Başkanımız Dr. Ali Kamil Soyuak sayesinde işçi ve emekçi kazanmıştır. Belediye Başkanımız sayesinde Emek ve Alın teri kazanmıştır. Belediye Başkanımız Sayın Ali Kamil Soyuak sayesinde Evreşe Belediyesi işçisi enflasyon karşısında ezdirilmeyecektir. Bugüne kadar yaptığımız toplu iş sözleşmelerinde Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak işçilerine karşı gösterdiği yakınlık ve sevgiyi çok az yerde gördüm. Özellikle bugün burada emek ve alın terimize sahip çıkarak bizlere bu sevinci yaşatan benim işçimin yüzü gülerse Evreşe halkının yüzü güler, benim işçim mutlu ve huzurlu olursa Evreşe mutlu ve huzurlu olur diyen Belediye Başkanımız Dr. Ali Kamil Soyuak’a şahsım, yönetimim, sendikam ve sizlerin adına teşekkür ediyorum.

Yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte Evreşe Belediyemizde çalışan kadrolu işçi kardeşlerimizin günlük yevmiyelerine ve sosyal haklarına ortalama %10 zam yapılmış olup Evreşe Belediyesi Personel Limited Şirketinde çalışan işçi arkadaşlarımızın da günlük yevmiyelerine  %20 Sosyal Haklara %20 oranında zam yapılmış Şirketimiz bünyesinde çalışan işçimizin ücreti net 4850 TL olmuştur. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Evreşe Belediye çalışanlarına hitaben “çok kıymetli ailem” diyerek sözlerine başlayan Evreşe Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak yaptığı açıklamada; “Biz, Evreşe halkımızın bize emanet ettiği Evreşe Belediyesi olarak hep birlikte halkımıza en iyi hizmeti nasıl veririz bunun peşindeyiz. Evreşe’mizin güzelleşmesi için canla başla çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Ben bugüne kadar Evreşemiz’deki hizmetlere vermiş olduğunuz katkılardan, emeklerinizden ve çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Belediyecilik hizmetlerinde hakkaniyet ölçülerini gözetiyorsak çalışanlarımızın da emekleri karşılığında alacağı ücretler konusunda Sendikamız ile masaya oturduk. Hakkınız olan ne varsa hepsini sözleşmeye dahil ettik. Siz varsanız biz varız, siz varsanız Evreşe Belediyesi var anlayışıyla bu sözleşmeyi imzalıyoruz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haber: Cevriye ŞAHİN

  Bu haber 295 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI