Bugun...

Gelecek Partisi Olağan Kongresi Gerçekleştirildi

Gelecek Partisi Gelibolu 1. olağan kongresi dün gerçekleşti. Kongre tek liste gerçekleştirilerek, Aysun Tarıman ilçe başkanlığı görevine seçildi. İlçemizdeki kongreye Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, “Kısa zamanda milletimizin bize güveneceğini biliyordum, çünkü bu millet kendisine hizmet edenleri ve özellikle de samimiyetle hizmet edenleri ve siyaseti mevki, makam çıkar için değil, aşk için, vatan için yapanları unutmaz” dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 12-03-2021 22:50:48

Gelecek Partisi Olağan Kongresi Gerçekleştirildi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir dizi ziyaretler için geldiği Çanakkale'den sonra Gelibolu'da yapılan partisinin 1. Olağan Kongresine de katıldı.

Beraberindeki kalabalık bir heyetle Lapseki’den ilçemize geçen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu iskelede İlçe Başkanı Aysun Tarıman ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

İlçemizde esnaf ziyaretleri yapan ve Camikebir Mahallesi’ni de ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, vatandaşlarla tek tek konuştu ve  gördüğü ilgiden oldukça memnun oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Gelibolu 1. Olağan Kongresinin gerçekleştirileceği İş Adamları Derneği’ne geldi. Davutoğlu’nu burada partililer karşıladı.

Gelecek Partisi Gelibolu 1. Olağan kongresi divan başkanı ve üyelerinin seçilmesi ile başladı. Divan başkanlığına Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yeşim Karadağ seçildi. Karadağ burada yaptığı konuşmasında; “Çanakkale'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan Gelibolu'nun 1. Olağan Kongesine hoş geldiniz. Sizleri Çanakkale’de ağırlamaktan duyduğumz memnuniyeti tarif edemeyiz. Bakın Çanakkale Türkiye'nin 83 milyon kişisinin atalarının bir karış vatan toprağı için can verdiği yer” dedi.

Kongre divan heyetinin seçimi, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından kongreye tek liste olarak katılan Aysun Tarıman bir konuşma yaptı ve konuşmasında şunları söyledi; “Tarihe tanıklık etmiş olan Gelibolu'nun Gelecek Partisi’nin 1. Olağan İlçe Kongremize  hoş geldiniz. Dünyanın çeşitli medeniyetlerinin tarihin her  döneminde buluşma noktası olan yarımadamızı bize bırakan atalarımızı ve başta Ulu Önder Musfa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını kurtuluş savaşının aziz kahramanlarını ve şehitlerimizi saygıyla anarken istiklal marşımızın yazılışının 100. yılında Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve saygıyla anıyoruz. Sayın Genel başkanım ve çok değerli genel başkan yardımcılarım, ben bu yola çıkarken, çok engellerle karşılaştım. Ben bu bütün zorlukları göğüsleyerek yola çıktım. Ben Genel Başkanım önünde yine söz veriyorum. Her zorluğa, her güçlüğe göğüs gererek, bu yolda ilerleyeceğim” dedi.

İlçe Başkanı Tarıman'ın konuşmasının ardından kürsüye alkışlarla Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu geldi. Davutoğlu konuşmasında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden 12 Mart 1921'de bir ses çıktı. Korkma diyen bir ses ve sonu istiklalle biten bir İstiklal Marşı. Evet arkadaşlar bugün burada bulunmamızın birkaç sebebi var. Birisi, İstiklal Marşı’mızın 100. yıldönümü. Arkadaşlarla nerede, nasıl kutlayalım dedik ve şimdiye kadar ihmal edilen ve Mehmet Akif Ersoy'un çocukluğunun geçtiği Bayramiç'de kutlayalım istedik. Bayramiç'e selam verelim istedik ki, bu selam bütün millete İstiklal Marşı olarak dönsün istedik. Çanakkale'ye geliş sebebimiz buydu ve bu sebebi düşündüğümüzde de Gelibolu kongremizin tarihini bugün yapmak istedik. Taki, İstiklal Marşı Ankara'dan Gelibolu şehitlerine bir selam olsun. Gelibolu kongresi için bir de söz vermiştim Aysun hanıma, Gelibolu kongresine geleceğim diye. Sözümü tuttum" dedi.

Konuşmasına Gelecek Partisi’ni bu memeleketin kaderine sahip çıkmak için kurduklarını söyleyerek devam eden  Gelecek Partisi  Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu; “Korku ikliminin hakim olduğu yerde, siyasetin inşa edilmeye çalışıldığı dönemde ve herkesin köşesine çekilip, acaba birileri çıksa da önümüzü açsa diye beklediği bir dönemde, 152 yiğit insan, aralarında Çanakkale'den Yeşim hanımın da olduğu, 152 yiğit insan çıktı ve biz buradayız dedi. Ve biz  1 yıl içerisinde Türkiye genelinde örgütlendik hamdolsun. Çünkü milletin umuda ihtiyacı vardı ve buna inanıyordum. Kısa zamanda milletimizin bize güveneceğini biliyordum, çünkü bu millet kendisine hizmet edenleri ve özellikle de samimiyetle hizmet edenleri ve siyaseti mevki, makam çıkar  için değil, aşk için vatan için yapanları unutmaz. Çanakkale'de 2 gün kalacağım ve bu sürede 5 ilçeyi ziyaret edeceğiz. Çanakkale'nin toprağına, taşına selam verdik ve selam aldık Çanakkale'den. Burada, yaşlı kadınlarımızın, pazarda üreticilerimizin feryatlarını duyduğumda iyiki dedim, yola çıkmışım ve geçikmemişiz. Çünkü birilerinin bu feryada cevap vermesi gerekiyordu. Çanakkale'deki pazarda alıcı da şikayetçi, satıcı da. Üretici şikayetci, çünkü ürünü değerini etmiyor, alıcı şikayetçci  pahalı geliyor. Çanakkale tarihimizle ve tabiatımızla önemli bir yer tutuyor. Ondan bunları bahsediyorum.

Vatandaşına dövizle ne işimiz olur, diyen bir iktidar, dışarıdan ithal ettiği her malı dövizle aldığını unutuyor. Aslında o damadın bu ülkeye yaptığı kötülüğü kimse yapamaz. Çünkü bu millet 3-4 yıl içinde 3 bin dolara yakın fakirleşti. Şimdi hükümet bunlara tedbir olarak ne teklif ediyor. Kamuda tasarrufa gidilecek  diyor. Ehh buna günaydın denir ancak. Biz bunu bir yıl önce teklif etmiştik. Bu pandemi döneminde sözde vatandaşa yardım ettik diyorlar ama yapılan yardımlar hep yandaşlara gitti, yandaş müteahitlere gitti. Şimdi yapılan yeni reform paketini böyle allı pullu süsleyip vatandaşa sunuyorlar. Turizm % 4 küçülmüş arkadaşlar. Tarımsal % 4 büyümüş, sanayi  % 2 büyümüş, bankacılık ne kadar büyümüş biliyormusunuz % 21 büyümüş. Böylece faiz lobisi üzerinden millet krediye mahkum ediliyor. Bizim siyasetimizde akraba kayırmacılığı olmayacak, siyasi kayırmacılık olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak onurdur ve bu onuru taşıyan herkes eşit muamele görecektir. Ben bu vesile ile bu güzel toplantının ve 1. Olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İlçe başkanımız ile gurur duyuyoruz. İnşallah nice başarılarda tekrar bir araya geleceğiz” dedi.

Konuşmalarından ardından kongre gerçekleşti ve Aysun Tarıman ile yönetimi seçilerek göreve geldiler. Kongrenin ardında, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu geldiği heyetle birlikte Lapseki üzerinden 2 gün kalacağı Çanakkale'ye hareket etti.

Gerçekleştirilen toplantıya Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları, İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Parlak ve Kadın Kolu Başkanı Yeter Deligöz, İyi Parti İlçe Başkanı Hakan Alış, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Nalbant, Sanayi Sitesi Başkanı Tamer Altunay ile Gelecek Partili vatandaşlar katıldı.

Haber: Cevriye ŞAHİN

  Bu haber 872 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI