Bugun...

Gelibolu’da Kırmızı Bölgeler Çoğalıyor

facebook-paylas
 Tarih: 24-11-2020 18:37:26

Gelibolu’da Kırmızı Bölgeler Çoğalıyor

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında ilçemize bakıldığında haritada birçok yerin riskli bölgeye döndüğü görüldü

Kırmızı bölgelerin fazlalaştığı görülen haritada riskin arttığı görülüyor. Yetkililer tarafından, vakaların bulunduğu alanlar olarak bilinen kırmızı yerlerde fazla dolaşılmaması öneriliyor. İlçemizde bir çok noktada riskin bulunduğu alanların artması nedeniyle vatandaşların dışarı çıkarken maske takıp sosyal mesafeye özellikle dikkat edilmesi istendi.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsün yayılımını tespit etmek ve vatandaşları risk bölgeleri hakkında bilgilendirmek için yarattığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasının yoğunluk haritasına göre 5 ölçek mevcut. Mavi renk düşük riskli bölgeyi temsil ederken, sırasıyla yeşil, sarı, turuncu ve kırmızıya doğru risk artıyor. Mavi renk en düşük riskteki bölgeyi, kırmızı renk ise en yüksek riskli bölgeyi temsil ediyor.

Pandemiyle mücadele döneminde bilişim ve teknolojinin sunduğu imkânlardan en üst düzeyde faydalanan ve tüm süreci sağlık bilişim sistemleri üzerinden kontrol ve takip eden Sağlık Bakanlığı, bir süre önce Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile bu kontrol ve takibi vatandaşların da hizmetine sunmuştu. Hayat Eve Sığar uygulaması ile vatandaşlar, yaşadıkları bölgede ya da gitmek istedikleri lokasyondaki risk durumunu ve hastalık yoğunluğunu harita üzerinden görebiliyor, risk yoğunluğunun yanı sıra, hastane, eczane, market, duraklar gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken yerler de vatandaşlara gösteriliyor.

Türkiye Günlük Koronavirüs tablosunu da uygulamadan inceleyebilirken, seyahatlerinde kullandıkları HES Kodu’nu uygulamadan alabiliyor.

Haber: Nermin KAYA

  Bu haber 1900 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI