Bugun...

Gelibolu'nun 98'nci Kurtuluş Yıldönümü Kutlandı

Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 98'nci yıl dönümü, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında düzenlenen törenle kutlandı
facebook-paylas
 Tarih: 26-11-2020 14:39:46

Gelibolu'nun 98'nci Kurtuluş Yıldönümü Kutlandı

Gelibolu'nun kurtuluş törenleri 2'nci Kolordu Komutanlığı binasının önündeki Atatürk Anıtı'na,  Gelibolu Kaymakamlığı’na vekalet eden Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu,  2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ın çelenk sunmasıyla  başladı.

Çelenk sunumunun  ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Belediye başkanı Mustafa Özacar'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar  konuşmasında, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinde, bugün güzel ilçemiz Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünün kutlamanın gururunu yaşıyoruz" diyen Özacar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özgürlük ve bağımsızlık uğrunda, ebedi önderimiz ve başkumandanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde birleşen milletimiz, Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkarak vatan topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmış ve 9 Eylül 1922 tarihinde Türk ordusunun İzmir’e girişi ile başlayan kurtuluş günleri,

26 Kasım 1922’de tarihe Gelibolu’nun kurtuluş günü olarak kaydedilmiştir.

Bizler, Gelibolulular üzerinde yaşadığımız bu toprakların sadece bir kara parçasından ibaret olmadığını çok iyi biliyoruz. Ulusumuza özgürlük yolunu açan Ulusal Kurtuluş Savaşının tohumları atılmış ve Cumhuriyet’in ön sözü burada yazılmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Milli mücadelelere şahsi hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.” sözü ile tarihe çok anlamlı bir ifade bırakmıştır. Bu anlamlı sözlerden yola çıkarak kurtuluş günleri; milli değerlerin daha iyi anlaşıldığı, tarih bilincinin, milli birlik ve dayanışma ruhunun doruğa çıktığı özel günlerdir. Tüm bu savaşlar sonunda bizi mutlu kılan; onurlu bir yaşam için ulu önderimizin bizlere bıraktığı aydınlanma devrimleri ve Cumhuriyet Türkiyesi’dir.

Cumhuriyet'in ilanı bizim en büyük devrimimizdir. Bu tarih bilincine sahip olan bizler,  bağımsızlık ruhu ile ikinci yüzyılını kutlamaya hazırlandığımız Cumhuriyet'imizi yaşatmaya ve Atatürk'ün çizdiği çağdaşlaşma yolunda yürümeye aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz.

26 Kasım, sadece Gelibolu’nun kurtuluşu değil, yurdumuz insanının onuruna, özgürlüğüne düşkünlüğünün kanıtı ve aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin eşsiz zaferidir.

Zor günlerden geçiyoruz. Kurtuluş günümüzün yıldönümünü, bu yıl tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınının gölgesinde de olsa 98 yıl önceki aynı ruh ve heyecanla birlikte kutluyor ve önemsiyoruz. Bu eşsiz ülke en zor günlerinde bile bir araya gelerek zorlukları aşmıştır. Sağlıklı günlere ulaşabilmek hepimizin en büyük dileği… Bunu yine hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Bu topraklarda bugün halen rahat nefes alabiliyorsak, rahat yürüyebiliyorsak, bu vatan uğuruna canlarını veren Atalarımızın sayesindedir. Çağdaş Türkiye’nin temsilcileri olarak bunun çok iyi bilincindeyiz. O’nların ruhları şad olsun.

Birlik ve beraberliğimiz ebediyen sürecek,  Cumhuriyetimizin ışığında, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda geçmişimize, şanlı tarihimize hep sahip çıkacağız. Ortak aklın ve bilimin rehberliğinde; yaşadığımız güzel şehrimizi ve ülkemizi onun bıraktığı ilke ve devrimleri ışığında aydınlık geleceğe taşıyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gelibolu’muzun düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutluyor, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanı ve ulusu uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Başkan Özacar’ın konuşmasının ardından çelenk sunma töreni sona erdi. Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı kutlama programı kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz’a şükran ziyaretinde bulunarak, kutlama programları sona erdi.

Törenlere,  Gelibolu Kaymakamlığı’na vekalet eden Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu,  2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, DP, SP ve Gelecek Partisi ilçe başkanları ile daire müdürleri de katıldı.

Haber: Cevriye ŞAHİN

  Bu haber 572 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI