Bugun...

Gelibolu’nun Kurtuluşunun 96. Yılı Etkinliklerle Kutlandı

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Gelibolu’nun kurtuluşunun 96. yıldönümünde konuşan Belediye Başkanı Özacar, “26 Kasım, mücadelenin, kurtuluşun, özgürlüğün gururudur. Ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı verilen mücadelenin sonucudur” dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 27-11-2018 06:56:43

Gelibolu’nun Kurtuluşunun 96. Yılı Etkinliklerle Kutlandı

Tören, ilçedeki 2. Kolordu Karargahı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Kaymakam Hakan Kılınçkaya, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakalı ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ın çelenk konulmasıyla başladı.Çelenklerin konmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP'li Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar yaptı. Başkan Özacar konuşmasında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinde, bugün  Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünün kutlandığını belirterek şunları söyledi.
"Kurtuluş günümüz; ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, ulusal onurumuzu koruma erdemini yaşadığımız tarihi günlerimizden biridir. 96 Yıl önce Türk Ulusu; her türlü imkansızlık ve olumsuzluğa rağmen özgür yaşama iradesini kendine ilke edinmiş, bu ilkeler ışığında dünya emperyalizmine karşı amansız bir mücadele vererek, ulusumuza onurlu, özgür ve bağımsız yaşama hakkını kazandırmıştır. Ulusumuzun bu başarısı, aynı zamanda tüm dünya uluslarına örnek ve önder olmuştur. Bu onurlu zaferi kazanan insanlarımız, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuşlardır. Hepimiz biliyoruz ki, ulusumuza özgürlük yolunu açan Ulusal Kurtuluş Savaşının tohumları bu topraklarda atıldı. Tüm olanaksızlıklara rağmen kazanılan zaferler sonrası 9 Eylül 1922 tarihinde Türk ordusunun İzmir’e girişi ile başlayan kurtuluş günleri tarihi 26 Kasım 1922’de de tarihe Gelibolu’nun kurtuluş günü olarak kaydedilmiştir. Bu duygularla, Gelibolu’muzun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünde, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları, vatanı ve ulusu uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Bu programın ardından saat 10.30’da Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’ya şükran ziyaretinde bulundular.
TCG Nusret İlptal Oldu
Çanakkale Deniz Zaferi destanına damgasını vuran, 2011 yılında Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda aslına sadık kalınarak inşa edilen Nusret Mayın Gemisi de kurtuluş programı etkinlikleri kapsamında ilçemize gelecekti. Hava muhalefetinden dolayı iptal oldu.
Program kapsamında, tüm şehitler için saat 12.30’da Gazi Süleyman Paşa Camiinde mevlit okutuldu.
Saat 19.00’da Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda, 2. Kolordu Komutanlığı bölge bandosu tarafından verilecek olan konser de dün İstanbul Sancaktepe'de eğitim uçuşu yapan askeri bir helikopter düşmesi ve kaza sonucu 4 asker şehit olmasından dolay iptal edildi.
Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıldönümü etkinlikleri saat 20.00’de yapılan havai fişek gösterisi ile son buldu.

  Bu haber 615 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI