Bugun...
SON DAKİKA

Gelibolulu ünlü denizcimizin adını taşıyan Piri Reis Kordonu’nun AÇILIŞ PROGRAMI DüZENLENDi

Gelibolu Belediyesi, Altın Gerdanlık Projesi’ne bağlı Gelibolu Piri Reis Meydanı Çokalca Deresi Arası Kentsel Tasarım Projesi’nin ilk iki etabını oluşturan ve ünlü denizcinin adını taşıyan Piri Reis Kordonunda açılış programı düzenlendi.
facebook-paylas
 Tarih: 11-06-2018 05:29:52

Gelibolulu ünlü denizcimizin adını taşıyan Piri Reis Kordonu’nun AÇILIŞ PROGRAMI DüZENLENDi

İlçenin değişimine büyük katkılar sunacak olan Piri Reis Meydanı Çokalcı Deresi arası Kentsel Tasarım Projesi’nin ilk iki etabını oluşturan, Aralık 2017 tarihinde tamamlanan Piri Reis Kordonu için düzenlenen açılış programına Chp Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Chp İlçe Başkanı Nevzat Kaya, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça katıldı.
09 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 18:00’de Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediyesi folklor ekibinin gösterisi ve ardından kurdele kesimi ile devam etti. İftar saatinde ara verilen program saat 21.00’de kaldığı yerden devam ederek, Gelibolu Sanat Derneği ve Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği’nin ortak çalışması olan “Yeşilçam Korosu” ve Çanakkale Troya Sanat Derneği tarafından sahnelenecek Aşuk-Maşuk dans gösterisi ve canlı Karagöz-Hacivat gösterisi ile devam etti. Açılış programı vatandaşlara yapılan ikram ile son buldu.
Belediye Başkanı Mustafa Özacar, “2005 yılında teslim edilen 2005 yılından bugüne kadar geçmişteki tarihe şanlı, şerefli zaferlerle dolu olan, özgürlük tutkusuyla her zaman yanıp tutuşan, her şeyden vazgeçen tüm baskılara göğüs geren özgürlüğünü ve onurunu asla çiğnetmeyen Gelibolu Halkı’na selam olsun.
Bizler bu güzel şehre neler yapmak istiyoruz. Sadece ve sadece hak ettiği değeri vermek istiyoruz. Yıllardır üzerinde biriken tozları süpürmek istiyoruz. Onun güzelliğine güzellik katmak gibi bir derdimiz değil, o zaten çok güzel bu güzel şehre biz zaten tutkuyla bağlı, aşığız sadece hak ettiği değeri göstermek istiyoruz. Gücümüz olanaklarımız ne ise onu vermek istiyoruz. Şu an da bulunduğumuz alan 2009 yılında seçim bildirgemiz olan Altın Gerdanlık Projesinin bir parçası Piri Reis Kordonu.
2009 yılında Altın Gerdanlık Projesini bizim seçim bildirgesi olarak sunmuştuk. Birileri kabullenmek istemeyebilir. Bizler her şeyi belge ile bilgi ile sunarız. Çamur atmayız, kir atmayız, inkar etmeyiz. Her kim Gelibolu adına iğne ucuyla bir şeyler katmak isterse eğer, ona minnettar oluruz ama bir diğerini yok saymayız. Gelibolu’yu ve Geliboluluları da yok saymayız kimseye de saydırtmayız.
Biz haktan, hukuktan, adaletten bahsederken hakkımızı yok saydırtmayız, hakkımızı da aramasını biliriz kimseye yedirmeyiz, ne ürettiğimiz bilgiyi ve  emeğimizi kimseye yedirtmeyiz. 
Bizler gücümüz ne ise sadece katkı sunmaya çalışırız. Bizler bu ülkenin evlatlarıyız. Bizler bu ülkeye hizmet etmeyi bir borç olarak biliyoruz. Bugün de hizmetlerimizin bir parçası adı geçen “Altın Gerdanlık Projesi “içinde yer alan Piri Reis Kordonu yaklaşık 13 bin metrekare alanı kapsıyor ve bir bölümü daha var olanaklarımız buna el verdi iki  bölümünü yaptık. Bu güzel projeyi de Rosal İnşaat hayata geçirdi el birliği ile hep birlikte belediyemizin tüm çalışanlarının burada emeği var sadece burada değil Gelibolu’da yapılan her işte Gelibolu Belediye Personelini ciddi emeği var. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Gelibolu Belediyesi’nce 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilen bu proje en uygun teklifi veren yüklenici firma olan Rosan İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. tarafından tamamlandı. Kafeteryalar, hediyelik eşya satış yerleri, dinlence yerleri, çocuk oyun alanları, spor aletleri, yürüyüş parkuru ve yeşil alanlarla birlikte yaklaşık 12 bin m2’lik alanda uygulanan projenin ilk harcı geçtiğimiz yıl Nisan ayının sonunda konulmuştu. 

HABER: HAYRETTİN ÜNEL

  Bu haber 931 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI