Bugun...
SON DAKİKA

GMKA ve TANAP Projeleri Açılış Programı Yapıldı

Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (GMKA) mesleki eğitimin geliştirilmesi programı kapsamında “Stem Yaklaşımının Mesleki Eğitime Entegrasyonu” ve Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) tarafından “Hayat Dolu Okul” projelerinin açılış ve tanıtım programı gerçekleştirdi.
facebook-paylas
 Tarih: 10-06-2019 16:15:18

GMKA ve TANAP Projeleri Açılış Programı Yapıldı

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dün gerçekleştirilen GMKA ve TANAP projelerinin açılış ve tanıtım programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda projelerin neler olduğunu ve projelerden alınan hibeler kapsamında okulda yapılan çalışmaları Okul Müdürü Mesut Kaya anlatarak, tanıttı. Okulun konferans salonunda gerçekleşen tanıtım programında projeleri anlatan Okul Müdürü Kaya; “Yazmış olduğumuz, STEM Yaklaşımının Mesleki Eğitime Entegrasyonu isimli projemiz Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından mali destek almaya hak kazandı. 298.000 TL bütçeli projemiz kapsamında eskimiş olan bilgisayar laboratuvarlarımıza Robotik, Kodlama ve Sunum sınıfları kurduk. Kurduğumuz bu sınıflarda alan öğrencilerimiz ve alanı bilişim teknolojileri olan ve bu yönde eğitim gören özel eğitim öğrencilerimiz kodlama eğitimi almakta, robotik tasarımlar yapmakta ve tasarımlarını sunum sınıflarında sunabilmektedir. Çocuk Gelişimi Atölyesi olarak kullanılan alanlara da tasarım beceri atölyeleri kurarak, öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak istedik. Tasarım Beceri Atölyelerinin yanına da aynı proje ile fen laboratuvarı kurarak, okulumuzun ihtiyacı olan fen laboratuvarını kurmuş olduk. Bakanlığımızın da aynı şekilde okullara tasarım beceri atölyeleri ve kodlama sınıfları kurma planını açıklaması, yaptığımız bu projenin isabetli bir proje olduğunu teyit etmiş oldu.
Proje kapsamında okulumuzda Nisan ayında 3 gün süren STEM şenliği düzenlenmiştir. Şenlik kapsamında ilçemizde eğitim gören ortaokul öğrencileri okulumuza davet edilmiş ve öğrencilere, öğrencilerimizin hazırladığı STEM materyalleri ve robotik ürünler tanıtılmıştır.
Ayrıca, aynı proje kapsamında okulumuzda ve ilçemizde istekli öğretmenlere Stem, Robotik ve Kodlama eğitimleri verilerek bu yaklaşımın ilçemiz çapında yaygınlaşması için çalışmalar yürütülmüştür.
Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Azerbaycan doğal gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak bir doğal gaz boru hattı projesidir. TANAP, Türkiye"nin doğal gaz arz güvenliğinin artırılması ve arz kaynaklarının çeşitlendiril-mesinin yanı sıra ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına da katkıda bulunmaktadır. TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP), TANAP güzergâhı üzerinde uygulanan bir yatırım ve kalkınma projeleri destek programıdır. 2015 yılında uygulanmaya başlayan Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarının temel amacı TANAP Boru Hattı boyunca ekosistem ile uyumlu bir birlik kurarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmaktır.
Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması kapsamında 23 Ağustos 2017 tarihinde başvuru süreci tamamlanan II. Hibe Çağrısı'na (Batı Çağrısı) okulumuz Hayat Dolu Okul kısaca HAYDOP isimli proje ile başvuru yapmış ve kabul edilmiştir. 196.744 TL olan proje bütçemiz ile okulumuza pek çok sosyal alan kazandırdık.
Okulumuz binası 1994 yılında yapılmış ve 25 yıllık bu süreçte sosyal alanlarının yenilenmeye ihtiyacı olmuştur. Taşımalı eğitim sistemine tabi 100 öğrenci bulunan okulumuzda, taşımalı öğrenciler her öğle arası, okulda yemek yemektedi. Yemeklerini daha nezih bir ortamda yemeleri için, proje ile yemekhanenin taban taşlarını değiştirdik, duvarlarını boyadık ve pencerelerine perde taktık.
Okul kantinimizde zemin taşlarını değiştirdik ve televizyon aldık. Bahçeye kamelyalar yaptırdık, koridorlara oturma alanları ve zeka oyun alanları kurduk.
Haya dolu okul projemize aldığımız destek ile birlikte 74 kişilik bir konferans salonu okulumuza kazandırdık. Okulumuz spor salonunda hayat dolu okul projemizle birlikte eski pvc kaplaması söküldü, altına izolasyon yapılarak epoksi kaplama ile tekrar kaplandı ve duvarları boyanarak öğrenciler için daha uygun hale getirildi” dedi.
Okul Müdürü Kaya’nın tanıtım konuşmasının ardından proje kapsamında okulda düzenlenen alanlar gezildi ve yemekhaneden yiyecek içecek hizmetleri alan öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı ikramla program son buldu.  Programa Kaymakam Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Cem Gökdemir, İlçe Müftüsü İbrahim Özler ve okul müdürleri katıldı.
Haber: Cevriye ŞAHİN 

  Bu haber 803 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI