Bugun...

İlçemizde “İlköğretim Haftası” düzenlenen törenle kutlandı

"İlköğretim Haftası" Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de kutlama programı düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca’nın İlkele Meydanında Atatürk Büstüne çelenk sunması ile başlayan kutlamalar daha sonra 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen programla sona erdi.
facebook-paylas
 Tarih: 18-09-2018 05:58:40

İlçemizde “İlköğretim Haftası” düzenlenen törenle kutlandı

Çelenk sunma törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, Milli Eğitim Şube Müdürleri Arzu Yücesoy ve Ahmet Can, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, katıldı.
İlköğretim Haftası Kutlama töreninde, çelenk sunmanın ardından, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu yapılarak, akabinde İstiklal Marşımız törene katılanlar ile birlikte okundu. 
Çelenk sunma programının sona ermesinden sonra, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı İlköğretim Haftası töreni etkinlikleri 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nda devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca ile yaptığımız görüşmede “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir” sözünden hareketle eğitime önem vermekteyiz. Çünkü eğitim, anaokulundan üniversiteye yaşam boyu bir yolculuktur. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin bu eğitim yolculuğunda kaliteli bir yaşam, bireysel yetenekleri geliştirici 2018-2019 eğitim öğretimine daha başlamanın coşkusu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrenci arkadaşlarıma başarılar diliyor, 2018-2019 eğitim öğretim yılının ülkemize, ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, biz eğitimcileri bu yolculukta yalnız bırakmayan ve her zaman manevi desteklerini esirgemeyen velilerimize de teşekkür ediyorum”dedi.
75. Yıl Cumhuriyet İlkokulundaki törene İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca ve Şube Müdürleri Arzu Yücesoy, Ahmet Can, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Okul Müdürü Bilal Duman’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından şiir okunmasıyla ve gösteriler ile sona erdi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Duman; “ Yeni bir eğitim-öğretim yılında daha çocuklarımızla birlikte okulumuza kavuşmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin cıvıl cıvıl sesleriyle okulumuz koridorlarını ve sınıfları doldurmaları en büyük mutluluk bizler için. Okulumuza yeni gelen öğretmenlerimizle mutluluğumuzu daha da büyütüp yeni başarılara dönüştüreceğiz. Aramıza bu yıl katılan öğrencilerimizi de sevgiyle kucaklayıp okulumuza en kısa sürede alışmaları için çabalayacağız. Onlara bilgi yuvası olan okulun aynı zamanda sevgi yuvası olduğunu da göstermiş olacağız.
Evet bize göre her şeyin başı sevgidir. Sevgiyle yaptığımız mesleğimizde tam bir başarıya ulaşmak bizlerin ilk hedefidir. Tam bir başarı ise öğrencilerimize en kaliteli eğitimi en iyi koşullar altında verebilmekle olur. Bizler de her yıl okulumuzun gelişip güzelleşmesi için çabalıyoruz..
Ülke kalkınmasının temeli ilköğretimdir. Çağdaş uygarlık düzeyine erişmek bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olacak bilgi ve becerilerin temeli ise okulda atılmaktadır. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir. Ayrıca okul, sizlere çeşitli bilgiler verir, beceriler kazandırır. Toplu yaşamayı, birbirinizi sevmeyi ve kurallara uymayı da öğretir.
Sevgili öğrenciler! Sizler buraya bilgilenmek, aklınızı zenginleştirmek, uygar bir insan olmak için geliyorsunuz. Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: ‘‘İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin eğitiminden alınır." Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız, okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Öğretmenlerinizden en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, Büyük Önder Atatürk’ün ; “Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak” sözünde ifade ettiği gibi çalışkan olmaktan geçmektedir. Sîzlerin bu bilinç ile planlı ve programlı çalışarak, hedeflerinize ulaşabileceğinize ve yarının büyükleri olarak ülkemize yararlı bir birey olacağınıza inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, İlköğretim Haftasının ve 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının tüm toplumumuz için hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Kaymakam Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü ana sınıfı ve birinci sınıfları ziyaret ettiler. 

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 892 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI