Bugun...

İskelede bakımda!

Avrupa Kıtası ile Anadolu Kıtasını birbirine bağlayan ve karayolu ulaşımında kilit noktada bulunan Gelibolu Arabalı Vapur iskelesi, bakım ve onarım çalışmasına girdi.
facebook-paylas
 Tarih: 06-11-2018 07:26:03

İskelede bakımda!

İskelenin rampasında meydana gelen hasarlar, GESTAŞ tarafından fark edildi ve yenileme çalışmasına başlandı. Avrupa Kıtası ile Anadolu Kıtasını birbirine bağlayan her gün yüzlerce aracın Lapseki’ye geçiş yaptığı Gelibolu iskelesinde geçtiğimiz dönemde çatlaklar meydana geldi. İskelenin tek ana rampasına yanaşan rampası zemininde çatlaklar oluştu. Oluşan hasarlar neticesinde İskele bakım ve onarım çalışmasına alındı. GESTAŞ tarafından iskelenin çatlak olan tarafı gemi yanaşımına ve araç girişine kapatıldı. Güvenlik önlemleri neticesinde yetkililer bariyerler ile rampanın girişinde tedbir aldı. İskelenin yaya yolunda oluşan deformelerde bakıma alındı. Yayaların yaya tarafından giriş yaptıkları iskelenin yürüyüş yolu dahada kullanışlı hale getirileceğinden ekiplerce çalışmalar başladı. Zeminde, parke taşlarında ve yürüyüş yollarında çalışmalar devam ediyor. 
Edinilen bilgiye göre Gelibolu iskelesinin ayakları ve betonarmesi güçlendiriliyor. Güçlendirmeler sonucunda iskelenin araç potansiyelinin de artacağı aktarılan bilgiler arasında yer aldı. İskele yapılan çalışmalar neticesinde daha kullanışlı hale gelecek. Çalışmaların en kısa sürede bitirileceğini belirten GESTAŞ iskelede yayaların da unutulmadığını belirtti. Mevcut kazık betonarmeler güçlendirilirken güvenli yaya koridoru da oluşturulup, genişletilecek.
VATANDAŞLAR SORUYOR?
İlçemizde temeli atılan yeni feribot iskelesinin yapı durduruldu. Kasım ayında başlanacak denildi. Fakat durdurulan iskeleye başlanmadığı gibi, birde eski iskele bakıma sokuldu. Acaba Yeni Feribot İskelesi yapımı daha çok zaman alacağı için mi bu uygulama yapılıyor?

  Bu haber 909 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI