Bugun...

Megip Çanakkale İl Çalışma Grubundan Gelibolu Ziyareti

Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (Megip) Çanakkale il Çalışma grubu, Gelibolu’da yer alan Cenka Tekstile ziyaret gerçekleştirdi
facebook-paylas
 Tarih: 20-10-2018 06:56:23

Megip Çanakkale İl Çalışma  Grubundan Gelibolu Ziyareti

MEGİP kapsamından yararlanılan, ilçemizde faaliyet gösteren CENKA Tekstile, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (Megip) Çanakkale il Çalışma grubu tarafından ziyarette bulunuldu.

Ziyareti gerçekleştiren heyet, işletmenin sorumlu Genel Müdürü Mustafa Aslan ve Ustabaşı Mehmet Yavaş tarafından karşılandı.
Yapılan ziyarette, giyim ve  üretim teknolojisi alanında dokuma, konfeksiyon, ve makineci mesleğinde kurs açılması talebinin uygun bulunarak MEGİP kapsamından yararlanan  Cenka tekstil gezilerek işverenlerin beklenti ve görüşleri alındı. 
Firma sorumlusu Mustafa Aslan, firma’nın çalışmaları, prosesleri hakkında heyete detaylı bilgiler verdi. İki yıl önce işletmeyi devir aldıklarında çalışan sayılarının 50 olduğunu belirten Arslan, bu yıl 180 civarında çalışanının olduğunu ve yıl sonuna kadar 200 kişiyi geçmeyi hedeflediklerini belirtti. 2019 yılında Personel sayılarının iki katına çıkmasını planladıklarını belirten Genel Müdür Mustafa Aslan, nitelikli işçi bulma konusunda bölgede sıkıntı yaşadıklarını, işgücüne ihtiyaç duyduklarını bu kapsamda MEGİP protokolü çerçevesinde Oda-Borsalar ile İşkur il müdürlükleri aracılığıyla düzenlenen mesleki eğitim kurslarında işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikteki işgücünün karşılanmasının işverenler için çok önemli olduğunu dile getirdi.
Yapılan ziyarette bulunan Çanakkale İşkur  İl Müdürü Ali Çalışkan ise öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek işletmenin MEGİP kapsamında açılan kursları ile ilgili firmanın beklentilerine ve ihtiyaçlarına destek olmak için İşkur olarak her zaman hazır olduklarını ifade etti.
Bu arada, ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Birol Çetin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi (MEGİP)'nin, istihdam sorunun çözümü adına atılan önemli adımlardan biri olduğunu belirterek; "Sadece ülkemizde değil tüm dünyada büyük sorun teşkil eden işsizlik problemi ile mücadele noktasında hükumetimiz tarafından alınan tedbirleri olumlu buluyor ve Çanakkale ili odaları ve borsaları olarak destek oluyoruz" dedi.
Ziyarette İşkur İl Müdürü Ali Çalışkan, İş ve Meslek Danışmanı Şeyda Topuz, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Birol Çetin, Genel Sekreter Sevcan Elver, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hüseyin Çakmak yer aldı. 

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 916 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI