Bugun...

MHP İLÇE BAŞKANLIĞI GELİBOLU’NUN EKSİKLERİNİ TARTIŞTI

Gelibolu’nun eksiklerini biliyoruz”temalı program ilçemiz Oya Düğün Salonu’nda Cumartesi günü gerçekleşti. Toplantıya MHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Eligül, MHP Yönetim Kurulu Üyesi Erol Çevik, MHP İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür, Ülkü Ocakları Başkanı Cengiz Ferhat Doğar, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Bartın ve çok sayıda partili katıldı.Toplantının açılış konuşmasını MHP Yönetim Kurulu Üyesi Erol Çevik yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 06-01-2019 14:14:30

MHP İLÇE BAŞKANLIĞI  GELİBOLU’NUN EKSİKLERİNİ TARTIŞTI

MHP Yönetim Kurulu Üyesi Erol Çevik konuşmasında;
“Bugün karşılaştığımız krizin çözüm noktasının referans kaynakları Türk Kültürünün köklü kodları ile ilgilidir.”
Belediye Başkanlık aday adaylığı süreci yaşadığım süreç  sona ermiş Genel Merkez ve Genel Başkanım takdiri ile bu kutlu görev diğer dava arkadaşım Mehmet Eligül  tercih edilmiştir.
Bu aday adaylık sürecinde bu görev tarafıma verilmese dahi, davama ve liderime sadakatım ve mücadelemin sonuna kadar devam edeceğini deklare etmiştim.
Bizim MHP olarak üzerinde durduğumuz temel mesele dün ile bugünü kavga ettirirseniz yarın zararlı çıkar anlayışıdır.
O sebepten dolayı biz Cumhuriyetle Osmanlıyı, Osmanlıyla Selçukluyu, Selçukluyla da Türk Kültürün köklerinden gelen Yenisey Orhun vadisindeki Göktürkleri bir bütün halinde okuruz.
Bugün karşılaştığımız krizin çözüm noktasının referans kaynakları Türk Kültürünün köklü kodları ile ilgilidir.
Bu köklü kodlarda Türk milletinin medeniyet inşa etmiş olduğu dönemlerde baktığımızda, ne zamanki;milleti var eden temel değerler, devleti temsil noktasıyla bütünleşiyorsa,milletin değerleri ile devletin değerleri örtüşüyorsa ,Türkler medeniyet inşa etmişler ve insanlığa da çok güzel sadalar bırakmışlardır. Bizimde bugün içerisinde bulunduğumuz dönem cumhuriyetin birikimleri demokrasi ve hukuk devleti tecrübemiz ve değerlerimizle barışık devlet olma sürecimiz ile ilgili değişik olaylar yaşadık.
Bu kez şeytan 15 Temmuz ‘da kendini fetö olarak gösterdi ve Türk milleti devlet geleneği ve milletinin feraseti ile bu badireyi def etti.
Bu bağlamda aklı hep devlet hep Türkiye olan Yüce Türk Milleti’nin çelik çekirdeği ve teminatı olan MHP’de Türk’ün geçmişteki köklü kodları devreye girmiş ve her zaman olduğu gibi ;
Vatan ve millet hassasiyeti gereği devletinin yanında olmuştur.
Ak Partili hemşerileriminde beraber Cumhurbaşkanı seçtiğimiz Recep Tayyip Erdoğan hatırına ve Cumhur ittifakının ruhuna göre hareketle kazanabilecek adaya oy anlayışı ile sandıkta mührü bu sefer 3 hilale basacaklarından hiç kuşkum yoktur” sözleri ile tamamladı.
Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Cengiz Ferhat Doğar da konuşmasında;
“Türk Gençliğinin Milli Ülküler etrafında teşkilatlamak üzere gece gündüz demeden mücadele veriyoruz. Eğitim, kültür, sanat spor alanında ki çalışmalarımız ile beraber sosyal faaliyetlerimiz ile adım adım geleceğe yürüyoruz.”
31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerine yaklaşırken Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığımızın düzenlenmiş olduğu Gelibolu’nun Eksikliklerini Biliyoruz temalı programa hoşgeldiniz.
Ülkü Ocakları; Türk Milleti’ne varlığının teminatı, geçmişinin ve günümüzün 57. Alayı; geleceğinin iseMilliyetçi Türkiye‘sinin mimarlarının şanslı yuvasıdır.
Ülkü Ocakları olarak tarihten bugüne değerlerimize ve kutsallarımıza leke gelmemesini; inanıp iman ettiğimiz Ülkülerimizin zaferi için büyük bir mücedele verdik. Ne memleket düşmanlarına, ne millet düşmanlarına geçit vermedik ve vermeyeceğiz. Her türlü ihanet siper ettiğimiz göğsümüzde 5000 Ülkücü kardeş ve ağabeyimizin şahadetlerinin hatıraları ilk günkü gibi hatıramızdadır.
Çok yakın tarihte Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık.15 Temmuz 2016’da ki hain darbe girişimi ve hemen akabinde gerçekleşen üzücü hadiselerin sonucunda Türk Milleti bir kere daha tecrübe etmiştir ki;bu devletin ve milletin samimi ülkücü kadrolara ihtiyacı vardır.
Ülkü Ocakları Gelibolu İlçe Başkanlığı olarak Ülkü ocakları, Milliyetçi –Ülkücü Hareketin geleceğinin teminatı ve bugünlerinin sigortasıdır.Bilinmesini istiyorum ki; Haareketimizin selametinden çok kendi selametini düşünenlere, hareketimize hizmet ettiğini dil ile ifade edip kalben başkalarının uşaklığını yapan fitne ve şer odaklarına asla geçit vermeyeceğiz. Millyetçi-Ülkücü Hareketin kutsallarına dil uzatıp; ipsiz sapsız davranışlarda bulunanlara karşı tavrımız her zamankinden daha net ve sert olacaktır. Dün olduğu gibi bugünde ihanetin bağrına hançer olup saplanacağımız ve gerektiğinde bedel ödemekten bir adım geri durmayacağız.
Yıkılsın Şer odakları Yaşasın Ülkü Ocakları”  diyerek sözlerini tamamladı.
MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Bartın ise konuşmasında;
31 Mart 2019 yerel seçimlerinin adayımız sayın Mehmet Eligül ile başlatmış bulunmaktayız. Bu yolda hep beraber yürüyerek yarınlarımızda daha güçlü bir Gelibolu için ne diyoruz Gelibolu’nun eksiklerini biliyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun Ne Mutlu Türküm Diyene!”dedi.

MHP İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür
” Gelibolu için bu seçim vurguna ve yolsuzluğa karşı namusun, asaletin ve temizliğin seçimi olacaktır.”
     Milli irade o gün tecelli edecektir. Ülkemizin hazmedilmesi mümkün olmayan ağır bir gündeme hapsolduğu kara bir dönemde milletimiz sandık başına gidecek seçimi yapacaktır.
Evvela 31 Mart mahalli idareler seçimlerinin ülkemize, milletimize  ve demokrasimize yeni bir umut aralanmasının ve yepyeni bir temiz sayfa açmasını en içten hassasiyetimle diliyorum.
Gelişmelerin önemine binaen düzenlemiş olduğumuz toplantımıza katılan her bir yazılı ve görsel medya mensubuna dava arkadaşlarıma ve Gelibolu Halkına hoşgeldiniz diyor ve sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Saygıdeğer  Gelibolulular bu günkü  toplantımızı  çalkantılı bir dönemde yapıyoruz. Sözlerimin hemen başında şu yalın gerçeği ifade etmek istiyorum ki;
Türkiye dört bir koldan saldırıya uğramakta,hazin bir suikaste maruz kalmaktadır. Türk Milleti içte ve dışta kolları olan düşmanca emellerin taciz ve operasyonu altındadır.Milliyetçi Hareket Partisi olarak 31 Mart 2019 seçimlerine çok büyük anlamlar yükledik ve önemsiyoruz.
Bu itibarla Gelibolu’yu kapı kapı mahalle mahalle köy köy gezip düşünce  ve kanaatlarimizi milletimizle paylaşmalıyız.
24 Haziran seçimleri öncesi duydunuz değil mi?MHP yüzde 6-7 lerde imiş Allahtan bizi yüzde 1 gösteren çıkmadı, zaman olsa fırsat verilse nbu seviyesizliği bu şerefsizliği de yaparlardı
Şahsen Gelibolu Halkı’nın 31 Mart ta  en doğru tercihi yapacağına yürekten inanıyorum.Biz gayret ettik doğrudan ve haktan yana tavır koyduk.Gelibolu için bu seçim vurguna ve yolsuzluğa karşı namusun,asaletin ve temizliğin seçimi olacaktır.
Artık bundan sonra gayret bizden yardım Allahtan,takdir aziz Gelibolu Halkınındır.
Bu duygu ve düşüncelerle bu gün burada olan herkese tekrar tekrar teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum .
“Ne mutlu Türküm Diyene!” diyerek sözlerini tamamladı.
Mehmet Eligül konuşmasında ;
“Siyasete ayrıştıran bir gözle bakamam!
Gelibolu’nun insanına hepsine aynı gözle 
bakıyorum hepsine!”
Şehirleşmesini tamamlayamamış, alt yapısını tamamlayamamış, sizlerin hakkı olan sizlerden su parası vb. şeklinde toplanan paraların sizlerin adına harcanmadığını gördük ve o dönemde dedik ki neyi kimin üzerine koyarsak bu iş olur baktık Ak Parti’nin üzerine MHP’yi  koyarsak bu iş olur dedik ama o dönemde olmadı. Gelibolu’ya bazı siyasetçiler aslında bir gözünü yumumta bakıyorlar. Bizde anladık ki Gelibolulu olarak kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, kimseden bir şey beklemeyeceğiz.Gelibolu’nun yerel dinamikleri, Gelibolu’nun yerel kaynakları Gelibolu’yu ihya etmeye yeter onun için siyasete bizler Allah için çıktık yola…
O gün sizin için Allah için kula hizmet edersek Allah’a bir adım yaklaşırız dedik ve o azimle çıktık o niyetle çıktık Ak Parti  ilçe başkanlığı döneminde de biz bunu ispatladık. MHP’nin de derdini gördük , CHP’nin de derdini gördük, ayrımcılık yapılacak siyaset olmamalı, doğru değil!
Siyasete ayrıştıran bir gözle bakamam! Gelibolu’nun insanına hepsine aynı gözle bakıyorum hepsine!
Yerel seçimde seçilenler herhangi bir partinin bir organına seçilmiyor milletvekili seçmiyorsunuz seçtiğiniz modda Gelibolu’nun muhtarını seçeceksiniz. Muhtarın partisi olur mu? Olur tabi ben 40 yıldır MHP liyim.Ülkücü,ülkücülüğüme layıkıyla yaşadım, ülkücülüğünde ne olduğunu bilirim ülkücü aldatmaz , yalan söylemez ve verdiği sözün arkasında durur, hak yemez evet benim özelliklerim, hepsi bunlar var bende.
Mustafa Özacar’ın yetenekleri ne kadarsa, vizyonu ne kadarsa, aklı ne kadar çalışıyorsa, ne kadar dürüst ve adaletli ise size o kadar hizmet edecek. Belediyeyi fazla eleştirmek istemiyorum. Neden istemiyorum biliyormusunuz? Şimdi belediyeye oy verenler tabi ki yanlışları en son görecek olanlar biz de yanlışları yavaş yavaş söyleyelim de diyoruz onlar da görsün.
Gelibolu Halkı Lüfer balığı parası veriyor ama mercimek çorbası içiyor ama sunulan mercimek çorbası. Ben başkana oy verenlerine saygımdan dolayı başkana bir şey demiyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Toplantı soru cevap şeklinde sona erdi.
-Eligül “Her kadının çoluğuna çocuğuna bakacak derecede iş imkanına ulaştırmak ilk projemiz olacak.
-Gelibolu’da otopark sorununa çözüm olacağız.
-İmar da büyük sıkıntılar yaşanıyor. Belediye sorun üretmez belediye sorun çözer sorun üretmez.
-Kapalı Pazar yerinin yanında otoparkı olacak.Pazar yerinin yanında kapalı halimiz olacak.(Kapalı Pazar Yeri yıkılan Lojmanların yeri olabilir). Pazarcı esnafımızın acil ihtiyacı bu.
-Mezarlık bölgesinin genişletilmesi.
-Mezbaha ve hayvan pazarı yapılacak.
-Gelibolu Belediyesi Sosyal Tesisleri içerisinde düğün salonunu, yüzme havuzu, derslik ve kafeteryalar gençlik merkezinin içerisine  yapılacak.
-İnanç turizminde Ahmet-Bican ‘nın olduğu bölgeden başlayacağız. İnanç turizmi kendiliğinden gelişecek.
-İhtiyacı olan yaşlılarımızın bakımını günlük sıcak yemekleri verilip, belirli periyotlarla evlerinin temizliği yapılacak.
-Doğal gaz problemi Lapseki ile birlikte Gelibolu’ya da gelecekti. Doğal gaz için 600 abone istendi ve Belediye bu sorunu çözemedi.

  Bu haber 1023 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI