Bugun...

MTV'de Son Gün 2 Ağustos...

facebook-paylas
 Tarih: 28-07-2021 19:07:02

MTV'de Son Gün 2 Ağustos...

MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) 2. taksiti 2 Ağustos 2021 tarihine kadar ödenebilecek.

Gelibolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ömür İşsever, gelir vergisi ve MTV ödemelerinin, GİB'in internet sitesi üzerinde bulunan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden veya GİBMOBİL uygulamasıyla mobil telefonlardan 02.00-23.45 saatleri arasında da ödenebileceğini söyledi.

31 Temmuz'un hafta sonuna gelmesi nedeniyle ödemeler için son günün 2 Ağustos 2021 tarihi olarak belirlendiğini bildiren İşsever; “Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci taksit ödeme süreci 1 Temmuz 2021 Perşembe günü başladı. Vatandaşlarımız, anlaşmalı bankaların kredi kartları, banka kartları ya da yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile ödeme yapabilirler.

Ödemeler ayrıca anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından (internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi), PTT iş yerlerinden ve tüm vergi dairelerinden de yapılabilecek. MTV ödemesi için mükellefler, İnteraktif Vergi Dairesi’nin internet sitesinde ‘Hızlı Ödeme’ bölümünden şifre girişi yapmadan ‘MTV Ödeme’ alanına sadece plaka ve TC kimlik numarası bilgilerini girerek borçlarını görüntüleyip ödeyebilecekler.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde bazı kıstaslar bulunuyor. Öncelikli kıstas aracın 2018 yılı öncesi veya sonrası tescilli olması. 2018 yılı sonrası tescilli olan otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi yüksek çıkıyor. Bir diğer şart ise motor hacmi. Motor hacmi yükseldikçe Motorlu Taşıtlar Vergisi de artıyor. Diğer bir kıstas ise otomobilin yaşıyla ilgili. Yeni otomobiller yüksek MTV öderken, yaşı yüksek otomobillerin vergileri düşük çıkıyor. Otomobilin değeri arttıkça ödenecek vergi de buna bağlı olarak yükseliyor” dedi.

Haber: Nermin KAYA

  Bu haber 300 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI