Bugun...
SON DAKİKA

ÖZACAR: “TÜM DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!”

“Tüm demokrasi şehitlerimizin anıları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz” diyen Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, Cumhuriyet devrimlerini sonsuza kadar koruyup, yaşatacaklarını vurguladı.
facebook-paylas
 Tarih: 24-01-2019 07:09:45  -   Güncelleme: 24-01-2019 07:11:45

ÖZACAR: “TÜM DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!”

 Gelibolu Belediye Başkanı 
M.Mustafa Özacar, yazılı bir açıklama 
yaparak, 24 Ocak 1993’te öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990’da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24 Ocak- 31 Ocak günleri arasındaki “Adalet ve Demokrasi Haftası’nın yıldönümünde tüm demokrasi şehitlerinin anıları önünde bir kez daha saygıyla eğildiklerini belirtti.
Başkan Özacar’ın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Karanlık güçler tarafından katledilen, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan aydınlanma devriminin yılmaz savunucularını bir kez daha saygı ve özemle anıyoruz. 
Uğur Mumcu, Cumhuriyet düşmanlarıyla, karanlık ilişkiler yumağında devleti ele geçirmeye çalışan güçlerle, keskin kalemiyle, cesur yüreğiyle mücadele etmiş ve bunu canıyla ödemiştir.  Mumcu gibi Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu gibi aydınlar, geride kalan süreçte bu mücadelelerini sürdürürken yine bedel olarak canlarını vermişlerdir. Ulusça Cumhuriyetimize sahip çıkarak, Türkiye’nin laik, demokratik ve çağdaşlık temelindeki mücadelesinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten asla vazgeçmemeliyiz. 
‘Korkmadan öldük ey halkım. Unutma bizi. Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi. Hep birlikteyiz ey halkım, unutma bizi.....’ diyen yılmaz, usanmaz, gözü pek ve yerleri doldurulamayacak; barıştan, bilimden yana, terörün her türlüsüne, bölücülüğe karşı olan, Atatürkçü düşüncenin ödünsüz savunucuları gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve Prof. Dr. Muammer Aksoy ile bu uğurda katledilen tüm aydınlarımızı Adalet ve Demokrasi Haftası’nda saygıyla anarken, Atatürk'ün Cumhuriyet devrimlerini sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız.” 
Başkan Özacar mesajında, 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı suikast ile şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı da rahmet ve saygıyla andığını sözlerine ekledi. 

 

  Bu haber 2615 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI