Bugun...

Sağlık Merkezi’nin Açılış Töreni Gerçekleşti

Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılış törenleri gerçekleştirildi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, toplu açılış töreninde Ekim ayı itibariyle doğalgaz için ön başvuruların alınacağını belirtti.
facebook-paylas
 Tarih: 17-09-2021 21:32:19

Sağlık Merkezi’nin Açılış Töreni Gerçekleşti

Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonunun açılışı dün gerçekleştirildi. Törene; AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İlçemiz Kaymakamı Bekir Abacı, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, ilçemiz Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Evreşe Belediye Başkanı Kamil Soyuak, kurum amirleri, il ve belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

 Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve sonrasında Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve duaların okunmasıyla devam etti.

Törende İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan bir konuşma gerçekleştirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, konuşmasında 60 yıl önce idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı andı. Burada yaptığı konuşmada darbecileri lanetleyen Turan, “Bakanımız Adnan Menderes, hemşehrilerimiz Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan bakanımızın idam edilişlerinin 60. Yıl dönümü. Bu ülke maalesef sudan sebeplerle, idam edilirken bile ‘Allah'tan devletimize ve milletimize ebedi saadetler diliyorum' diyen aziz insanların maalesef idam edildiğini gördük. Tekrar 3 kıymetli bakanımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülkede darbelere karşı duran kim varsa saygıyla selamlıyorum. Darbelere göz kırpan, darbecilerin cezalarını hafifleten, onlara da naif ifadelerle destek olan kim varsa da Gelibolu'nun, şehitler diyarının huzurunda lanetliyorum” dedi.

“10 Pratisyen Hekim Gelibolu’da Göreve Başlayacak”

Bölgemizde vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için hastanelerin yapıldığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Turan; “Bugün Gelibolu’muzda çok kıymetli bir açılış için bir aradayız. Bugün, Sağlık İlçe Müdürlüğümüzü altı hekimli, adeta hastane gibi Aile Sağlığı Merkezimizi ve 112 Acil Hizmet Servisimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz. Sağlıkla ilgili çok özel bir iddia ortaya koymuştuk; ilçe ilçe her bölgemizde kamuya en güzel katkı sağlayan hastanelerimiz olsun istemiştik. Biga hastanemizi açtık, Çan şu an taşınma aşamasında, Yenice’yi açtık, Ayvacık, Eceabat ve Lapseki’yi açtık. Çanakkale merkezde Tıp Fakültemizin hastanesi harika bir hastane. Daha önce Mehmet Akif Ersoy Hastanesi açıldı. Gelibolu çok kıymetli özel bir müjdem var; geçen hafta 10 pratisyen hekimimizin ataması yapıldı. İnşallah 15 gün içerisinde Gelibolu’da yeni atanan 10 pratisyen hekimimizi görmeye başlayacaksınız. Gelibolu’muza hayırlı uğurlu olsun. Tabi Gelibolu’muz sağlık açısından çok kıymetli imkanlara sahip olmakla beraber, iki hastane olmasından kaynaklı sorunlarımız var. İki farklı binada hizmet edilmesinden kaynaklı bazı sorunlarımız var. Doktorlarımızın, hemşirelerimizin, tüm ilgililerimizin hizmet vermesinde iki hastanenin olması Gelibolu’muzu ayrıca yoruyor. Gelibolu’ya hastane lazımsa zamanı geldiğinde yaparız, hiç sorun değil” dedi.

“Ekim Ayında Doğalgaz İçin Ön Talepler Alınmaya Başlanacak”

Gelibolu’ya doğalgazın geç geldiğini belirten Turan, Ekim ayı içerisinde doğalgaz için ön başvuruların alınacağını belirterek; “Doğalgaz, bu özel tarihi kente geç geldi. Çanakkale’mizin her yerine doğalgaz olsun diye çok büyük mesai harcadık. Çardak, Lâpseki, Gümüşçay, Karabiga, Geyikli, Yenice hepsine ya geldi ya gelme aşamasında ama Gelibolu’muza geç kaldık. Geç veya erken bu konuyu kapatıyoruz, artık bundan sonraki sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini, hızlıca vatandaşlarımıza Gelibolu’da temiz bir hava sağlanmasını takip etmek zorundayız. Doğalgazın 26 kilometre Yunanistan Türkiye hattı var. Oradan şu an çalışmalar başladı, o hat büyük bir masrafla buraya gelecek. Ekim ayında ön talepler alınmaya başlanacak; yani hangi sokakta, hangi caddede bu isteniyor bu çalışma yapılacak ki, şirket buna göre planlama yapsın. Olağanüstü bir kriz olmazsa, herkes işini iyi takip ederse 2022’nin bu zamanlarında Gelibolu sokaklarının kazılmaya başlandığını göreceksiniz. Ondan sonraki süreç Sayın Başkan, ilgili şirketin yetkilileri hızlı bir şekilde takip edecekler. Doğalgaz da aynı hastane gibi Gelibolu’muza büyük bir değer katacak. Gelibolu yazlık değil, kışlık da olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Fen Lisesi Tamamlanıyor”

Konuşmasında ilçemizde yapımı devam eden Fen Lisesinin bitmesine bir ay kaldığını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ilçemizdeki diğer devam eden çalışmalara da değindi. Turan, konuşmasında; “Birkaç sene önce Fen Lisesi ile ilgili sitemler oldu. Hemen oturduk, arkadaşlarımızla görüştük ve Fen Lisesi’nin sözünü verdik ve lisenin bitmesine 1 ay kaldı. Harika bir bina oldu. Aynı şekilde arkadaşlarımız İmam Hatip Lisesi ihtiyacımız var dedi, başladık ve o okulda bitti. Endüstri Meslek Lisesi, 13 milyon gibi büyük bir rakamla laboratuvarlar, pansiyon, spor salonu gibi birçok yan tesis ile beraber harika bir okul haline geldi.

Her geldiğimde ufacık evlatlarımız “Biz yüzme havuzu istiyoruz, biz bu konuda iddialıyız” dediler. Oturduk velilerle konuştuk, dedik ki “Yüzme havuzunu Gelibolu’ya yapacağız” Yüzme havuzuna başladık, bu yıl sonunda bitecek inşallah. Sadece Çanakkale’de bir Biga’ya bir de Gelibolu’ya yüzme havuzu yapılıyor.

Gelibolu’muzda bizi çok sevindiren bir spor etkinliği oldu. Birçok gencimiz okçulukla ilgili iddiasını ortaya koydu. Buna ilişkin de hemen yüzme havuzunun yanına okçulukla ilgili binamızı ekledik. 8 kulvarın olduğu harika bir bina haline geldi. Onu da inşallah yıl sonunda açıyoruz. Aynı şekilde bölgemizin kapalı spor salonuna ihtiyacı var demişlerdi. 300 kişilik konferans salonu ve tribünü ile beraber 700 m2 harika bir salonun inşaatına başladık.

Bir diğer iddiamız vardı. Limanımız eski, yeni feribot iskelesi için bir temel attık. 30 milyon gibi büyük bir rakam harcanarak çekirdek altyapı tamamen bitirildi, şimdi orada üst yapıya başlıyoruz. Bakanlığımız projeyi inceledi, onayladı. Belediyemize sunduk, Sayın Başkan onu değerlendirecektir. Onun da olurundan sonra üstyapıya başlayacağız. Muhtemelen 5-6 ay içerisinde Gelibolu’ya yakışan bir limanı hep beraber açacağız” dedi.

“Türk Ordusu'nun En Güçlü Silahı ‘Akıncı' Envantere Girdi”

Türkiye'nin savunma sanayisinde önemli bir yere geldiğini ve yüzde 80'inin Türk mühendislerin katkısıyla yapıldığını ifade eden Turan, “Şuan bu ülke artık kendi savunma sanayisinin yüzde 80'ini, yerli Türk mühendislerinin katkısı ile yapıyor. İHA'sı ve SİHA'sı başta olmak üzere birçok uluslararası örnek çalışmayı dünyaya ihracat etmeye başladı. Biz geçen hafta 2 bin yıllık, hatta çok daha eski, Türk Ordusu'nun en güçlü silahı ‘Akıncı'yı teslim ettik ve envantere girdi. Şu 2 bin yıllık ordunun içerisinde ‘Akıncı' kadar kıymetli bir silah olmadı şimdiye kadar. Ve bu Türk yapımı arkadaşlar, bizim gençlerimiz yaptı. Ama maalesef bu gururumuzu Diyanet İşleri Başkanımızın yaptığı bir dua kadar konuşamadık bile” diye konuştu.

“Mevlana Hazretlerinin 7 Asırlık Hatırasını Kimse Bu Topraklarda Çarçur Edemez”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği programda yarı çıplak semazenin gösteri almasına da tepki gösteren Turan, “Bu vahim bir durum. İş yapıyoruz, üretiyoruz ve heyecan duyuyoruz, dön dolaş ‘Diyanet İşleri Başkanı o duayı yaptı, bunu yaptı' de. Arkadaşlar bu ülkeye artistlik yapmayalım. Muhalefet baş tacı; eleştirsin, sitem etsin ama Mevlana Hazretlerinin hatırasını 7 asırdan beri bu topraklarda çarçur etmeye hiç kimsenin haddi de yoktur, yetkisi de yoktur. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz. Muhalefet başka, ihanet başka. Bu topraklarda ‘PYD komşumuz olsun' diyemez hiç kimse. Bu topraklarda Mevlana'yı o hale düşüremez hiç kimse. Bu topraklarda doğal gaz bulununca hep beraber seviniriz. ‘Akıncı' olunca hep beraber seviniriz. Türkiye'miz büyüyünce hep beraber sevinebiliriz. Hepimiz için bu konular kıymetli ve değerli” dedi.

“1915 Çanakkale Köprüsü'nde Yaya Olarak Salı Günü Asya'dan Avrupa'ya Yürünecek”

1915 Çanakkale Köprüsü'nün uluslararası bir proje olduğunu da sözlerine ekleyen Turan, "Artık uluslararası, büyük projelerle gündeme gelmeye başladık. Köprümüzün artık son tabliyeleri konuluyor. Seksen küsur tabliyemiz vardı. Son bir kaç tabliyemiz kaldı. Bir ay içerisinde Gelibolu'muzun tekrar Anadolu'ya bağlayan ülke olacağız. Tarihte Türkler ilk bu topraklarda Avrupa ve Anadolu ilişkisi kurdular. Tekrar kuracağız. Gelibolu'muzdan davul zurnayla beraber karşıya yürüyerek geçeceğiz. İnşallah, bir kaç gün sonra Salı günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'mız Adil Karaismailoğlu Bey gelecekler, köprüyü yürüyerek Asya'dan Avrupa'ya geçeceğiz arkadaşlar. Hamdolsun” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın konuşmasının ardından  İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonunun açılış kurdelesi kesildi. Buradaki törenin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Vali İlhami Aktaş, Kaymakam Bekir Abacı ve AK Parti İlçe Başkanı Serhad Sürücü Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ı makamında ziyaret ederek, bir görüşme gerçekleştirdiler.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, beraberindeki heyet ile beraber ilçemizde yapımı devam eden yeni feribot iskelesi, kapalı yüzme havuzu, spor salonu, okçuluk salonu ve Fen Lisesi binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Haber: Cevriye ŞAHİN

  Bu haber 439 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI