Bugun...

ŞEHRiN HER YERiNDELER

facebook-paylas
 Tarih: 12-09-2018 07:30:09

ŞEHRiN HER YERiNDELER

Gelibolu Belediyesi kent içi erişimi kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemlerini besleyici nitelikte ara imkanlar oluşturmak, çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracının kullanılmasını özendirmek için elektronik bisiklet kiralama sistemi kuruyor. 
Eğitim kurumlarının fiziki ortamlarının iyileştirmesine yönelik çalışmalarını sürdüren Gelibolu Belediyesi, Anadolu Lisesi ve Bağımsız Ana Okulu’nun bahçesinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Gelibolu Belediyesi’nin iyileştirme yenileme çalışmaları kapsamında Aleaddin Mahallesi’nde devam eden alt ve üst yapı çalışmaları, alt yapı sistemlerinin yenilendiği Kaymakam Bayırı ve bağlantılı sokaklarda çalışmalar hız kesmeden sürdürülüyor.

AKILLI BİSİKLET SİSTEMİ DÖŞENİYOR
Orduevi Sahil Yolu Projemiz kapsamında; hemşehrilerimizi ve kentimize gelen misafirlerimizi bisiklet kullanımına teşvik etmek için planlaması yapılan akıllı bisiklet sisteminin de alt yapısını hazırlanıyor. Proje sonunda ise bisiklet yolları mavi renk ile boyanacak, aynı zamanda uyarı levhaları ile de belirgin hale getirilecek. Akıllı bisikletlet ilçemiz tersane ve hamzakoy bölgesine kadar uzanan bir ringde bisiklet yolu için boyama ve işaretlendirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Bisiklet yollarının araç ve yayalar için de dikkat çekici bir hal alması sağlanacak.

TEMİZLİK TİMLERİ TÜM OKULLARDA
Gelibolu Belediyesi, ilçe genelindeki tüm okulların tamirat, tadilat, bakım, peyzaj, onarım işlemlerini gerçekleştirirken, sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla destek olmaya devam ediyor.
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde ilçe merkezindeki tüm okullarda ot kesme, çim biçme ve genel temizlik faaliyetlerini sürdüren Gelibolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, planlanan program çerçevesinde Anadolu Lisesi ve Bağımsız Anaokulu bahçesi temiz bir görüntüye kavuşturdu.
“Çocuklarımızın daha temiz ve bakımlı okullarda eğitim görmesini istiyoruz” diyen Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar’ın talimatları doğrultusunda Park ve Bahçe ekipleri, Bağımsız Anaokulu’nun çevre düzenlemesi yaparak, okul bahçesinde de kapsamlı temizlik gerçekleştirdi. Ulu önderimiz Atatürk'ün de ifade ettiği gibi "Çocuk sevgisi insan sevgisi için bir ihtiyaçtır" sözünden hareketle hummalı bir şekilde gerçekleşen çalışmayı yerinde inceleyerek personelimize kolaylıklar diledi.
Eğitime destek çalışmaları kapsamında ilçe genelindeki tüm okulların bakımından onarımına, bahçe düzenlemesine kadar tüm eksikliklerine cevap vermeye çalışan Başkan Özacar, yeni tadilat yapılan eğitim ve öğretime başlayan Bağımsız Anaokulu çevreleyen yollarıda parke taş döşeyerek tamamlattıyor.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, eğitim kurumlarının fiziki ortamlarının iyileştirmesine yönelik faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceği kaydedildi.
KAYMAKAM BAYIRI VE ÇEVRESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Tüm mahallelerde planlı bir şekilde sürdürülen alt ve üst yapı çalışmaları ile mahalle aralarını ve sokakları yenileyen Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, kilitli parke taş çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor.
Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Aleaddin Mahallesi’nde çevresinde, yağmur suyu hattı, kanalizasyon ve su iletim hattının tamamlandığı sokaklarda kilitli parke taş, kaldırım, su oluğu ve bordür çalışması gerçekleştiriyor.
Yetkililer, bölgeye daha güzel ve modern bir görünümün kazandırılması amacıyla sürdürülen üst yapı çalışmalarında bin 200 m² 8lik parke taş yol, 400 metre su oluğu yapıldığını kaydetti.
Teknik inceleme gezisi kapsamında kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Kaymakam Bayırı ve bağlantılı sokaklarda kalan yolların program dahilinde yenileneceğini kaydetti.

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 891 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI