Bugun...

Temmuz Ayı Meclisinde Bugün Son Toplantı

Gelibolu Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu dün gerçekleştirildi. Meclis toplantısının üçüncü oturumu 14. maddenin görüşülmesi ile başladı. Temmuz ayı meclis toplantısı dördüncü oturum ile bugün sonlanacak. Belediye Başkanı Mustafa Özacar, son oturumda gündemdeki konular hakkında açıklamada bulunacak.
facebook-paylas
 Tarih: 08-07-2020 19:32:29

Temmuz Ayı Meclisinde Bugün Son Toplantı

Gelibolu Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının 3. oturumu dün saat 14.00’te başladı. Meclis toplantısının üçüncü oturumu 14. ve 15. maddesi olan içkili yer bölge talebi görüşülerek içkili yerler komisyonuna oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 16. maddesi olan zabıta emir yasaklar yönetmeliğine ek görüşüldü. Temizlik konusu olan 16. maddede açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mustafa Özacar; “Temizlik konusunda toplumsal olarak eksikliğimiz burada çıkıyor. Olur olmaz her yere çöp atmayı, hele ki son zamanlarda maskelerin yerlerde sürünmesini anlayamıyorum. Bu maske belli bir mikroba karşı korunma amacıyla yapılmış. Bu maskelerin gerekli yerlere, gerekli şekilde atılacak diye defalarca duyurduk ama bunları çoğu zaman yerlerde görüyoruz. Bunlar çok doğru değil. Bununla birlikte, temizlik konusunda çöp konteynerleri boş olmasına rağmen çöpler bazen yanlarına konuluyor. Çöp konteynerlerinin yanına bırakılan çöpler de dağıldığında ortaya hiç hoş olmayan görüntüler çıkıyor. Bu konulara biraz daha dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Özellikle temizlik konusunda gerçekten çok dikkatli olmalıyız diye düşünüyorum” dedi. Gündemin 16. maddesi görüşmelerin ardıdan oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 17. maddesinde ruhsat talebi değerlendirilerek, oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 18. maddesinde hususi plakaya çıkan S plakaları hakkında görüşüldü. Gündem maddesinde okulların yer değiştirmesi ve servislerdeki öğrenci sayısının azalması nedeniyle bazı servis araçlarının S plakasından çıkması konusu görüşülerek plan bütçe komisyonuna havale edildi.

19. maddede inşaat çalışma saatleri görüşüldü. Başkan Özacar, gündem maddesi hakkında yaptığı açıklamasında; “Şehir içi inşaatlarında yazın sabah erken çalışma saatleri ve hafta sonu çalışma saatlerinden kimi vatandaşlarımız rahatsız oluyorlar. Cumartesi günleri sabah 10.00, akşam 20.00’ye kadar, Pazar günleri her türlü inşaat faaliyeti yasaktır yönetmeliği var. Bu yönetmeliğin Cumartesi ve Pazar günleri sabah 10.00, akşam 20.00 saatleri arasında çalışılabilir önerisi getirilmiş” dedi. Mecliste gündem maddesi detaylı değerlendirilerek, Pazar günü her türlü inşaat faaliyeti yasaktır, Cumartesi günü 10.00-20.00 saatleri arasında inşaat çalışmaları yapılabilir yönetmeliği oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 20. maddesinde Geliboluspor otopark abone bedeli hakkında görüşüldü. Geliboluspor Kulübü’nden gelen otopark ücretleri bedelinin yeniden değerlendirilmesi konusu oy birliği ile plan bütçe komisyona havale edildi.

Meclis toplantısının üçüncü oturumu gündemin 20. maddesi görüşüldükten sonra sona erdirildi. Bugün yapılacak olan son toplantıda gündem maddelerinden kalan on madde görüşülecek ve toplantının ardından Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu gündeminde olan belediyenin yetki ve alan tartışması ile ilgili açıklamada bulunacak.

Haber: Cevriye ŞAHİN

  Bu haber 538 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI