Bugun...

Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Dündar'ın 23 Nisan Mesajı

facebook-paylas
 Tarih: 22-04-2020 22:27:47

Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Dündar'ın 23 Nisan Mesajı

Türk Eğitim-Sen Gelibolu İlçe Başkanı Selim Dündar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada bulundu.

23 Nisan 1920’de Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Ankara’da açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk halkının kendi iradesiyle yeni bir devlet kurduğunun ilanı ve 23 Nisan kabul edilen ilk Milli Bayramımızdır. Ulu Önder Atatürk’ün milletin egemenliğinin ilan edildiği gün olan 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan etmesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olması bu günü çok daha anlamlı ve derin kılmaktadır, diyen Türk Eğitim -Sen Gelibolu İlçe Başkanı Dündar yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
    "İlk Milli Bayramımızın, Milli Egemenliğimizin 100. Yılını doldurduğu bu özel günde gönül isterdi ki; sevincimizi, coşkumuzu geleceğimizin teminatı çocuklarımızla kucaklaşarak, hep birlikte okullarımızı doldurarak kutlayalım. Ancak tüm dünya ile birlikte ülkemizin de mücadele ettiği Covid-19 salgını nedeniyle, alınan tedbir kararlarına uyararak daha önceki yıllardaki gibi geniş katılımlı kutlama programları olmasa da, Türk halkı olarak, tek bir ağızdan yürek yüreğe, ellerimizde Türk bayraklarıyla, evlerimizin balkonlarımızda İstiklal Marşı’nı okuyarak, bu coşkuyu çocuklarımıza   yaşatabiliriz. Ulu Önder Atatürk’ün de ifade ettiği gibi; “Gelecek için hazırlanan vatan evlatlarına, hiçbir güçlük karşısında yılmayarak tam bir sabır ve metanetle çalışmalarını ve öğrenim gören çocuklarımızın ana ve babalarına da yavrularının öğreniminin tamamlanması için hiçbir fedakârlıktan çekinmemelerini tavsiye ederim.”  Bizler de bu tavsiyeyi emir kabul ederek en başta çocuklarımızın 23 Nisan’ın önemini kavramalarını sağlayarak, bağımsızlık ruhunu ve coşkusunu derinden hissettirerek,  evlatlarımızın bu günü doyasıya yaşamaları için ellerimizden geleni yapacağız. Unutulmamalıdır ki; çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teminatıdır, barışın ve umudun simgesidir. Ulu Önder’in ifade ettiği gibi; ”Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.’’ Dolayısıyla Türk çocuklarını mutlu edebilmek, onlara iyi bir gelecek sunabilmek, çocuklarımızı milli ve manevi değerler aşılayarak, topluma faydalı bireyler oluşturmak hepimizin görevidir. Küreselleşmenin olumsuz etkilerinden koruyarak, çocuklarımızı tarih ve millet sevgisiyle yetiştirmek güçlü bir Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. 
    Türkiye’nin Milli Egemenliğinin ilan edişinin 100.yılında geldiğimiz nokta, bizlere bugün çok büyük sorumluluklar yüklemektedir. “Vatanın bütünlüğü, milletin istiklali tehlikededir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' diyen Atamızın ardından gitmek için bir an bile tereddüt etmeyen bir neslin çocuklarıyız. Türk Milleti, kanla, irfanla kurduğu Cumhuriyete ve onun temel değerlerine sonuna kadar, ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaktır.
Bu vesileyle Gazi Meclisimizin açılışının 100. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor; Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz."

Haber: Cevriye ŞAHİN

  Bu haber 1661 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI