Bugun...

Vatandaşların Hastane Şikayetlerine, Hastane Yönetiminden Cevap

facebook-paylas
 Tarih: 11-04-2019 17:00:00

Vatandaşların Hastane Şikayetlerine, Hastane Yönetiminden Cevap

İlçemiz Şehit Koray Onay Devlet Hastanesi’nde bazı günler yoğunluğun fazla olmasından şikayet eden vatandaşlar, ‘hastanede doktor yok, çok kalabalık, çok fazla bekliyoruz’ şikayetlerini hastane yönetimine ileterek, yoğunluğun neden kaynaklandığını sorduk.
İlçemiz Devlet Hastanesinde  özellikle sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk bazı vatandaşların şikayet konusu. Gazetemize hastanede yaşanan yoğunluk ve doktor şikayetlerini hastane yönetimine sorarak, cevap aldık. Yoğunluğun neden kaynaklandığını anlatan hastane yönetimi, vatandaşları randevulu sisteme başvurmalarının herkes açısından daha yararlı olacağını belirtti.
Şehit Koray Onay Devlet Hastanesi’nde doktor eksikliği şikayetlerini  ilettiğimiz hastane yönetimi; “Şuanda bizim kategorimizdeki bir hastanede olması gerekenden fazla doktorumuz var. Biz de daha çok doktorun hastanemizde vatandaşlarımıza hizmet etmesini isteriz ama vatandaşlarımızın ‘hastanede doktor yok’ şikayetlerine katılmıyoruz. Hastanemizde; 2 Anestezi, 4 Genel Cerrahi, 3 Dahiliye, 1 Fizik Tedavi, 1 Göz, 1 Kardiyoloji, 1 Kulak Burun Boğaz, 1 Beyin Cerrahi, 2 Ortopedi, 1 Üroloji, 1 Radyoloji, 2 Çocuk, 3 Diş Hekimi, 1 Psikiyatri uzmanı bulunmaktadır. Bizim statümüzdeki bir hastanede psikiyatri ve beyin cerrahi bulunmamasına rağmen hastanemizde bu bölümlerde doktorlarımız bulunmaktadır” denildi.
Hastanelerin çok kalabalık ve bekleme sürelerinin uzun olduğu şikayetleri üzerine hastane yönetimi; “Hastanemizde genelde Pazartesi günleri ve Perşembe günleri yoğunluk yaşanmaktadır. Hafta sonu 2 gün tatilin olması nedeniyle Pazartesi günleri hastanede yoğunluk yaşandığı doğrudur. Perşembe günleri ise Çanakkale’den Nöroloji doktoru gelmektedir. Hastanemizde nöroloji kadrosu olmadığı için doktor sadece haftanın bir günü hastanemize gelerek vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bunun için Perşembe günleri yoğunluk yaşanmaktadır” denildi.
Nöroloji kadrosunun hastanede bulunmadığını belirten hastane yönetimi; “Hastanemiz Nöroloji kadrosu bulunmamaktadır. Onun için haftada bir gün doktorumuz Çanakkale’den geliyor” dedi.
Hastane yönetimi, vatandaşların randevulu sisteme başvurmalarının daha yararlı olacağını belirterek; “Hastanede genelde sabah saatlerinde yoğunluk yaşanıyor, öğleden sonra hastane boş oluyor. Vatandaşlarımız randevulu sistem ile hastaneye gelecekleri saati ayarlasalar hem kendileri hem de bizler için daha faydalı ve hızlı işleyiş olur. Randevu alan vatandaşlarımızın, randevu saatinden 20 dakika önce hastaneye gelmesi yeterli olacaktır. Randevu alınmadan gelen vatandaşların bekleme süreleri daha uzun oluyor. Bu da vatandaşlarda şikayet konusu haline geliyor. Tüm vatandaşlarımıza randevulu sisteme başvurmalarını tavsiye ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Haber: Cevriye ŞAHİN

  Bu haber 1155 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI