Bugun...

VELİLERE UZMANLARDAN UYARI! OKUL ALIŞVERİŞLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yeni eğitim-öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak. Bu uzmanlar okul alışverişi yapan velileri uyardı.
facebook-paylas
 Tarih: 07-09-2018 07:28:32

VELİLERE UZMANLARDAN UYARI! OKUL ALIŞVERİŞLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

VELİLER NELERE DİKKAT ETMELİ?
Uzmanlar velilerin dikkat etmeleri gereken konuları şu şekilde sıraladı: Üreticisi bilinmeyen hiçbir ürün satın alınmamalı. Ürünlerin üzerinde ya da ambalajlarında mutlaka üretici ya da ithalatçıya ait ulaşılabilir adres ve telefonların bulunması gerekiyor. Üründe herhangi bir sorun olduğunda firmanın ulaşılabilir olması önem taşıyor. Yaş grubuna uygun ürünler tercih edilmeli. Kokulu ürünler tercih edilmemeli.
Oyuncaklarda, ağır metallerin belirlenen sınırlar dahilinde kullanıldığını gösteren EN71-3 işareti aranmalı. Yumuşatılmış oyuncaklarda fitalat gibi sağlığa zararlı maddeler limitlerin üzerinde olmamalı. Yüz boyası, dövme kalemi gibi deri üzerine uygulanan kozmetik ürünlerde dermatolojik testlerden de geçmiş, güvenilir markalar tercih edilmeli. Parmak boyası ve oyun hamuru gibi daha küçük yaş gruplarının kullandığı, ağza götürülme olasılığı yüksek ürünlerde de güvenilir markalardan şaşılmamalı. Markasız boyalı ve plastik baskılı okul ve beslenme çantaları, mataralar tercih edilmemeli. Özellikle yoğun boya kokusu içeren, plastik baskılı beslenme çantası ve matara alınmamalı. Ürünlerin üzerinde sağlığa zararlı olmadığını belirten ibareler aranmalı. Solvent içermeyen yapıştırıcılar tercih edilmeli. Velileri uyaran uzmanlar albenili ürünlerde risk faktörünün de yüksek olduğunu dile getirdiler.
Uzmanlar, çocukların ilgisini çeken bu ürünlerden bir kısmının markasız ya da kaynağı belirsiz ürünler olması nedeniyle çok ucuz fiyatlardan satışa sunulduğunu belirterek, "Ancak çocuklar için albenisi, veliler için fiyatları nedeniyle cazip görünen bu ürünler sağlık açısından ciddi riskleri beraberinde getirmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Haber: Elçin YÜZÜAK

  Bu haber 636 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI