Bugun...

2017’de Halk Eğitimi Merkezi 3 Bin 366 Kişiye Kurs Verdi

Halk Eğitimi Merkezi 2017 yılı içerisinde açtıkları 153 kursta 3 bin 366 kursiyere eğitim vererek, eğitim ve öğretime büyük katkı sağladı. Son yıllarda oldukça sosyal anlamda şehre katkı yapan halk eğitimi merkezleri her geçen gün daha fazla ilgi görmeye başlıyor. Bundan dolayı ilçemizde bulunan halk eğitimi merkezi de gereken hassasiyetle olabildiğince fazla vatandaşa ulaşmayı hedefliyor.
facebook-paylas
 Tarih: 08-02-2018 05:45:50

2017’de Halk Eğitimi Merkezi 3 Bin 366 Kişiye Kurs Verdi

Halk Eğitimi Merkezi 2017 yılında 3 bin 366 kişiye ulaşarak oldukça ciddi bir rakamla yılı kapatmış. 
Şuanda 48 aktif kursla vatandaşlara hizmet veren Halk Eğitimi Merkezi, üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik açtıkları Eşit Ağırlık ve Sayısal şubelerinde 21 öğrenciyi üniversiteye hazırlıyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığı bu kursla birçok üniversite hayali kuran öğrenciye destek oluyor. 
Öte yandan Halk Eğitimi Merkezi, engelli vatandaşları da unutmayarak onlar içinde açtıkları el sanatları, müzik, resim, ebru kursları ile engelli vatandaşların toplum içerisinde entegrasyonu sağlamaya çalışıyorlar. Açtıkları 2 KPSS kursu ile de onları devlet memurluğuna hazırlıyor. 
‘Gençleri ve kadınlara yönelik her türlü çalışmayı yapıyoruz’
Halk Eğitimi Merkezinin yaptığı çalışma ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Halk Eğitimi Müdürü Kamil Çürüksulu, “Halk Eğitimi Merkezi olarak, bütün hemşerilerimizin emrindeyiz. Gençlere, kadınlara ve yetişkinlere yönelik kurslarımız var. Yine engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmaya yönelik E-KPSS kurslarımız da onları devlet memurluğu sınavlarına hazırlıyoruz. Yine onlar için el sanatları, müzik, resim, ebru ve bağlama kursları ile hem toplum içerisinde entegrasyonu sağlamak hem de daha huzurlu ve mutlu olmalarının sağlıyoruz.” dedi. 
Yine hemşerilerimize meslek edindirme kapsamında katı sıvı kalorifer ateşçiliği, arıcılık ve küçükbaş, büyükbaş hayvancılık kurslarımızda kursiyerlerimize hizmet veriyoruz. Bu meslekleri kazanmak isteyenler muhakkak bizlere başvuruda bulunsunlar. Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvancılık kurslarını bitrip belgelerini alan kursiyerlerimiz KOSGEB desteklerinden de yararlanabiliyor. Yine bizde dil kursu almak isteyen vatandaşlarımız, İngilizce, Almanca, Arapça ve Osmanlıca kursları vererek onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Lise mezunu gençlere yönelik üniversite hazırlık kursları açıyoruz, şuanda 21 öğrencimiz bizim kurslarımızda istifade ediyor. Üniversite hayali kuruyor, tecrübeli, deneyimli öğretmenlerimizle onların hizmetindeyiz. 
‘Geçen sene 3 Bin 366 kişiye ulaştık’
“Geçen yıl 153 kurs açtık, şuanda aktif kurs sayımız 48, biz Gelibolu halkının her alanda bütün ihtiyaçlarını karşılamak için 3 bin 366 kursiyerimize ulaştık” diyen Müdür Kamil Çürüksulu, “Birde bizim okuma yazma bilmeyen bir tek vatandaşın kalmaması için çaba sarf ediyoruz, bütün okullarımızda, köy ve mahalle muhtarlarımızda okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı tespit edip onlara ulaşıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımız okuma yazma bilmiyorlarsa bize müracaat etmesi lazımdır. Şuan Gelibolu Şoförler ve Otomobilciler odası ile 60 Servis Şoförü ile 15 rehberlere yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Meslek Lisesi öğrencilerine Örtülü Elektrot ve Ark Kaynağı ile 3 Boyutlu çizim kurslarımızda da öğrencilerimize destek oluyoruz” diye konuştu.  

  Bu haber 863 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI