Bugun...

Av Yasağı Bitti, Tezgahlar Bayram Etti

Av yasağının bitmesiyle birlikte tezgahlardaki bereketin bollaştığını dile getiren balıkçılar, balık çeşitlerinin giderek çoğalacağını belirttiler. Balıkçı esnafları “Balık mevsiminin en canlı dönemindeyiz. Uskumruda 5-6 yıldır olmayan canlılık var. Sardalya yok satıyor” şeklinde konuştular.
facebook-paylas
 Tarih: 06-09-2017 14:34:43

Av Yasağı Bitti, Tezgahlar Bayram Etti

Av yasağı bitti. Sezon çok büyük bir bereketle başladı. Balıklar çoğalıyor. Daha da çoğalacak. Sardalye, İstavrit hepsi şu an çok revaçta. Mezgit bol bol var. İlerleyen zamanlarda uskumru olur, palamut çıkar. Palamut şu an, yerli Palamut olarak az. İlerleyen zamanlarda onlar da çoğalacak. Kültür Levreklerimiz var. Bu aydan sonra balıklarımız daha da çeşitlenecek. Çinakop olacak, Lüfer başlayacak. Şimdi gırgırlar çıkmış durumda. Troller çıkmış durumda. Balıkçılık şu an gayet iyi. Rayında gidiyor. Çeşitler de çoğalacak. Halkımız İstavriti, Sardalya’yı çok seviyor. Çok da rağbet gösteriyor. Biz balık seven bir halkız. Deniz kenarında yaşayan bir halkız. Bu yüzden de sonbaharın gelmesiyle en verimli mevsimini yaşayan balığa halkımız çok fazla talep gösteriyor. Zaten sağlıklı bir besin, çok yararlı bir besin. Hazır imkanı olan herkes bu besini bol bol tüketmeli. Şimdi Hamsi de gelecek. Hamsi de çok lezzetli bir balık olduğundan sevilir. Lüfer ve Çinakop da olacak.
Kurban bayramı olduğu için şu sıralar ete talep olsa da, bu balığa doğru yönelecek. Ancak şu an balık fiyatlarında oldukça indirim var. İstavrit 15 liradan 10 liraya düştü. Kolyoz, Uskumru düşüyor. Palamut tanesi 10 TL. Çeşitlerin daha da bollaşmasını bekliyoruz. Sardalya mevsimi en çok sardalya alınıyor. Şu an tam mevsimi. Mezgit var. Ona da rağbet bol. Şu an piknik, mangal, ızgara mevsimi. Bol bol taze balık tüketilmeli. 

  Bu haber 726 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI