Bugun...

BÜYÜK ZAFERİN 95. YIL DÖNÜMÜ

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
facebook-paylas
 Tarih: 30-08-2017 11:47:58  -   Güncelleme: 03-09-2017 11:15:58

BÜYÜK ZAFERİN 95. YIL DÖNÜMÜ

İlçemizdeki törenler, saat 09.00’da 2. Kolordu Karargah binası önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin konmasıyla başladı. Çanakkale Vali Yardımcısı ve Gelibolu Kaymakam vekili Bekir Sıtkı Dağ, 2. Kolordu Komutan Vekili  95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Edem Murat Tatlı ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak buradaki tören sona erdi.

Zafer Bayramı kutlamalarının ikinci bölümü 26 Kasım caddesindeki tören alanında yapıldı. Buradaki tören Çanakkale Vali Yardımcısı ve Gelibolu Kaymakam Vekili Bekir Sıtkı Dağ, 2. Kolordu Komutan Vekili 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Edem Murat Tatlı ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın törene katılanların bayramını kutlamaları ve saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 2. Kolordu Komutanlığı’ndan Albay Serhat Demirbaş yaptı. Demirbaş konuşmasında, kahraman ordumuzun halkımızla birlikte vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelen saldırılara karşı tarihe altın harflerle yazılan bir mücadele vererek kazandığı büyük zaferin 95. yıldönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz” dedi.
Bu konuşmanın ardından öğrencilerin şiir okumalarından sonra yapılan geçiş töreniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri sona erdi.
Törenlere, Çanakkale Vali Yardımcısı ve Gelibolu Kaymakam Vekili Bekir Sıtkı Dağ, 2. Kolordu Komutan Vekili Malkara 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Edem Murat Tatlı, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan, siyasi parti temsilcileri, Gazi ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

  Bu haber 1014 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI