Bugun...

Çanakkale Boğazı'nda Feribot Kazası 1 Kişi Kayıp

Çanakkale Boğazı Gelibolu İskelesi'nde manevra yapan feribotun çarpması sonucu batan balıkçı teknesindeki 2 kişiden biri kurtarıldı, kaybolduğu bildirilen diğer kişinin bulunması için çalışma başlatıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 07-12-2017 09:38:51

Çanakkale Boğazı'nda Feribot Kazası 1 Kişi Kayıp

Olay, saat 00.30 sıralarında, Gelibolu Limanı'nın açığında yaşandı. Lapseki ilçesinin Çardak beldesinden Gelibolu ilçesine seferini gerçekleştiren kaptan Tümer Özden'in kullandığı yolcu ve araç taşımacılığı yapan feribot, yaklaştığı Gelibolu Limanı'nın 50 metre açığında balık avlayan Şerafettin Çalışkan'a ait balıkçı teknesine çarptı. Kaza sonrası parçalanarak sulara gömülen tekneyle birlikte kaybolan Çalışkan'ı arama kurtarma çalışması başlatıldı. Balıkçı teknesindeki Murat Sezek(43), aynı bölgede bulunan "Karahasanoğulları-2" isimli feribotun personeli tarafından kurtarıldı.
Teknede olduğu ve kaza esnasında kaybolduğu belirtilen Şerafettin Çalışkan'ın (56) bulunması için sahil güvenlik ve deniz polisi ekiplerince çalışma başlatıldı.. Kaza ardından feribotun kaptanı Tümer Özden, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı. Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekipleri, kayıp balıkçı Şerafettin Çalışkan'ı arama çalışmalarını geceden bu yana sürdürüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 bot ve 1 dalış ekibi, kazanın olduğu yerde arama- kurtarma çalışmalarına katıldı. Kayıp Şerafettin Çalışkan'ı bulmak için ekipler dalış gerçekleştirdiği anlarda, dalışın limanın hemen açığında olması nedeniyle Gelibolu- Lapseki ve Gelibolu-Çardak seferleri de aralıklarla kontrollü yapılabiliyor.

  Bu haber 954 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI