Bugun...
SON DAKİKA

CHP’den alternatif 23 Nisan töreni

CHP Gelibolu Teşkilatı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 98. Yıldönümü dolayısıyla alternatif çelenk sunma töreni düzenledi.
facebook-paylas
 Tarih: 24-04-2018 05:33:53

CHP’den alternatif 23 Nisan töreni

İskele Meydanında gerçekleştirilen törene CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Kadın Kolları Başkanı Yeter Deligöz, Chp Gençlik Kolları Başkanı Uğur Papatya ve birçok partili katıldı.
Törende konuşma yapan Chp İlçe Başkanı Nevzat Kaya; “98 yıl önce 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş yıl dönümünü kutlamak, dünyada ilk ve tek olarakçocuklara bayram armağan eden İlk Meclis Başkanı Mustafa KEmal Atatürk ve TBMM’de görev yapmış ve ebediyete intikal edenleride rahmet ve şükranla anyoruz. 23 Nisan 1920 milletimizin azim ve kararlılıkla egemenliğini eline aldığı işgal ve tutsaklık zincirlerini, kendi tarihini kendisinin yazmaya başladığı gündür. Hanedan ve tek adamlıkla yönetilen kocaman bir imparatorluğun parçalandığı ve yok olduğu, paylaşıldığı bir dönemde M. Kemal Aatürk’ün Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesi ve meclisi oluşturma gayretleri sonucunda yurdun değişik bölgelerinden çağrılan milletvekilleri ile 23 Nisan 1920 günü Ankara’da TBMM kurulur. Ülkede sürdürülen Kurtuluş Savaşını bu meclis yürütür ve Gazi meclis adını alır” ifadelerini kullandı.

  Bu haber 3427 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI