Bugun...
SON DAKİKA

CHP İLÇE ÖRGÜTÜ ADALET İÇİN YÜRÜDÜ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe örgütü, milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek olmak için, dün parti önünde toplanan kalabalık ile İskele Meydanı’nda bulunan Atatürk Büstü’nün önüne kadar yürüdü.
facebook-paylas
 Tarih: 19-06-2017 12:57:32  -   Güncelleme: 19-06-2017 13:09:32

CHP İLÇE ÖRGÜTÜ ADALET İÇİN YÜRÜDÜ

Saat 11.30'de ilçe parti binası önünden başlayan yürüyüş "İzmir Marşı ve Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" sloganları altında, basın açıklamasının yapılacağı Atatürk Büstü’nün önüne kadar devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya basın açıklaması yaptı.
Kaya;  “Ülkemiz son günlerde:
Adaletin yok olduğu, gerçek suçluların serbest bırakılarak, masum insanların haksız yere tutuklandığı, gazetecilerin, akademisyenlerin, öğretmenlerin ve birçok masum insanın cezaevlerine doldurulduğu karanlık bir dönemden geçmektedir. Hak, hukuk adalet kalmamıştır... Yargı siyasallaşmış, tek adam emrine girmiş ve "yargılı İnfaz" dönemi başlamıştır... Taşlar bağlanıp itler başıboş bırakılmıştır.
Bugün iktidarı elinde bulunduranlar, sistemli ve planlı bir şekilde Laik Demokratik Cumhuriyetimizin değerlerine ve kazanımlarına saldırmakta, Hukuk Devletinin vazgeçilmez unsuru olan adalet kavramını tahrip etmektedirler.
Yargının siyasallaşması, OHAL’in amacından saptırılarak, muhalif kişi ve kurumlara karşı bir baskı ve infaz aracı haline dönüştürülmesi Demokrasilerde asla kabul edilebilir bir şey değildir.
Kanun hükmünde kararnamelerle demokratik parlamenter sistemimiz yok edilerek, yerine baskıcı, totaliter bir tek adamlık sistemi getirilmek İstenmektedir... Toplumun vicdanı bu durumu asla kabul etmeyecektir.
Eğer bir toplumda yargıya güven kalmamışsa, adalet yoksa insan hakları ayaklar altındaysa demokrasinin evrensel değerleri çiğneniyorsa O zaman o toplumun, demokratik hukuk kuralları içinde kalarak direnmesi meşru hale gelmiş demektir. İşte bizler bu gün bu meşru direnme hakkımızı kullanmak için yollardayız. Yürüyoruz.. yürüyeceğiz... Yollar aşınıncaya kadar yürüyeceğiz... Hedefe varıncaya kadar yürüyeceğiz... O büyük hedefe adım adım gideceğiz.... Bu ülkeye adaleti adım adım getireceğiz...
Kılıçdaroğlu'nun bu yürüyüşte attığı adımların hedefi sadece Maltepe'ye gitmek değildir... Bu adımların hedefi; tam bağımsız, özgür, demokratik, laik, çağdaş bir Türkiye'yi yeniden inşa etmektir… Adaleti esas alan bir Sosyal Hukuk Devletini yeniden kurmaktır.....
Yorgun ayaklar ile bu adımları atanlar, en kısa zamanda bu topraklarda, adaletli bir şekilde, barış içinde, özgürce ve kardeşçe tekrar yürüyeceklerdir.    
Bu yürüyüş, bu yolculuk hedefe ulaşıncaya kadar devam edecektir...
Başarmak için yola çıktık asla yorulmayacağız...
Korkmadan, yılmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz..
HAYDİ ŞİMDİ....HAYDİ HEP BERABER.”

  Bu haber 3329 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI