Bugun...
SON DAKİKA

ENGELLİLER HAFTASI KUTLANDI

Engelliler Haftası nedeniyle, Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu'nda kutlama programı düzenlendi.
facebook-paylas
 Tarih: 15-05-2018 06:48:30  -   Güncelleme: 15-05-2018 07:00:30

ENGELLİLER HAFTASI KUTLANDI

Okul Salonu'nda gerçekleşen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anam ve önemini belirten konuşma Orgeneral Eşref Bitlis İlkokul Müdürü Mehmet Biber yaptı. Mehmet Biber yaptığı konuşmada, “Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftasıdır. Engellilik insanlığın ortak sorunu olduğundan, Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanır. Hafta boyunca engellilerin sorunları, topluma kazandırılmaları konularında yayınlar, toplantılar ve seminerler düzenlenir. Engellilere yardımcı olma bilinci aşılanmaya çalışılır. Engelli durumuna düşmemek için alınabilecek önlemler anlatılır.
Aslına bakılırsa engelli insan yoktur. Engellenen ve engelli adayı insan vardır. Diğer bir ifade ile hepimiz birer engelli adayı veya bazı farklılıkları olan kardeşlerimize farkında olarak veya olmayarak engeller çıkaran kişileriz. Hemen herkesin bildiği ve ifade ettiği kaldırımları işgal etmek, rampaların önüne araç park etmek, yapılarımıza asansör, rampa vb. destek üniteleri ve aparatları yapmamak veya bu alanlarda engellilerimize öncelik tanımayıp onların mağduriyetine sebep olmak gibi birçok şeyi sayabiliriz. Her yıl tekrarladığımız bu gibi eksiklikleri sadece Engelliler Haftası olan 10-16 Mayıs tarihlerinde dile getirmek ve hatırlamak değil, birlikte yaşadığımız kardeşlerimize yılın her günü her anı kolaylık sağlayacak, hayatı daha yaşanır hale getirecek ve onların da bizler gibi mutlu olmalarını sağlayacak her türlü adımı hep beraber atmamız gerekmekte.
Son olarak hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmadan, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmadan empati içerisinde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Gönüllerdeki engellerin bizlerden uzak olması dileğiyle Engelliler Haftasını kutluyor saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Orgeneral Eşref Bitlis İlkokul öğrencilerinin hazırladığı dans gösterileri, video gösterimi, öğrenciler tarafından seslendirilen şiirler, skeçler, gösteriler sunuldu. Engelliler Haftası kutlama etkinlikleri, okul öğrencilerinden oluşan koronun sunduğu müzik dinletisi ile son buldu.
Engelliler Haftası kutlama, Kaymakam Adayı Süleyman Bakan, İlçe Milli eğitim Müdürü Tahir Karaca, Chp İlçe Başkanı Nevzat Kaya, İyi Parti İlçe Başkanı Ali Rıza Yüzügüler, Chp Kadın Kolları Başkanı Yeter Deligöz, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Şakar, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Haber: Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 3313 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI