Bugun...

ESKİYE ÖZLEM DUYANLAR İÇİN KARMA SERGİ GEZİLMELİ

Gelibolu 100.Yıl Barış Ortaokulu Resim Öğretmeni Behra Kaya Güler'in, annesi Hatice Korkmaz ile birlikte hazırladığı karma resim sergisi Atatürk Kültür Merkezi’nde açıdı.
facebook-paylas
 Tarih: 14-05-2018 05:58:02

ESKİYE ÖZLEM DUYANLAR İÇİN KARMA SERGİ GEZİLMELİ

Doğanın renklerinin ve eski köy yaşantılarının ele alındığı Karma Resim Sergisi açılışı Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
Karma Resim Sergisi açılışına 2. Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve tüm sanat severler katıldı. Sergi açılışı öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren sergi sahibi Hatice Korkmaz; “Anne kız hazırladığımız, günlerce emek vererek çalıştığımız karma resim sergimizi sizin beğenisine sunuyoruz. Umudumuz o dur ki beğenirsiniz. Takdir sizlerin. Sanatçı, duygu ve düşüncelerini tuvale yansıtırken sanatseverlerin duygularını da tercüman olmaya çalışır. Bazen gündüzünü, hatta gecelerini de unutur; tüm zamanını tuval, boyalar ve fırca ile geçirir. Bu üçlüyü birleştirir, bütünleştirir. Tuvaller duygu, düşünce ve hayallerle bezenir. Resim tamamlandığında görevini tamamlamış adeta zafer kazanan komutan edasıyla yürür, yüreği coşku dolar.
Resim güzel sanatların en güzeli, en anlamlısıdır. Tarihe geçmiş ünlü ressamların tabloları hakkında düzinelerle kitap yazılması hiçte boşuna değildir. Sanat alanında ilerleyen, ölmez eserler veren uluslar tarihte müstesna bir yer edinirler. Bunu çok iyi gören Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözü milletlerin yaşamı için ne kadar önemli olduğunu göstermeye yeter sanırım.
Büyük önderimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor; ebediyete intikal eden ressamlarımızı rahmetle anıyorum.
henüz hayatta olan, resim sanatıyla ilgilenen tüm ressamlarımızı da selamlıyorum.
beni de destekleyen kızımla sergi açmak büyük onur. Bu mutluluğu bana yaşattığı için ayrıca ona teşekkür ediyorum ve işallah böyle güzel eserlerimizin devamının geleceğini düşünüyorum.” dedi. Emekli öğretmen olan Hatice Korkmaz emekli olduktan sonra resim yapmaya başladığını belirterek; “Evimde bir resim atölyem var arkadaşlarım ile beraber orada resim yapıyoruz. Benim kişisel olarak bu ikinci resim sergim ama kızımla birlikte bir ilki yaşadık ilk defa birlikte bir resim sergisi açtık. Şiir nasıl duyguyla yazılıyorsa resimlerinde öyle insanların duygularıyla hayat bulduğunu, düşüncelerini tuvallere döktüğünü düşünüyorum. Benim resimlerim daha çok eski köy yaşantıları, eski ev yaşantıları, doğa ile ilgili konular kızımın resimleri benden tamamen farklı daha rekli.” dedi.
Sergi açılışı sonrasında protokol üyeleri ve sanatseverler karma resim sergisini tek tek gezip sergi sahipleri Hatice Korkmaz ve Bahar Kaya Güler’den bilgiler aldılar.

  Bu haber 3371 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI