Bugun...

EVREŞE BELEDİYESİ 3 BİN 200 KİŞİLİK İFTAR VERDİ

Evreşe belde Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak Gelibolu Balıkhane meydanında düzenlediği iftarda 3 bin 200 kişiyle oruç açtı.
facebook-paylas
 Tarih: 12-06-2017 14:44:26  -   Güncelleme: 13-06-2017 11:37:26

EVREŞE BELEDİYESİ 3 BİN 200 KİŞİLİK İFTAR VERDİ

İlçemize bağlı Evreşe Belde belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak,  geleneksel hale getirdiği iftarlarını bu kez Gelibolu’daki meydanda verdi.

Gelibolu Balıkhali meydanında 3 bin 200 kişiye  iftar veren belde belediye başkanı Dr. Ali kamil Soyuak, iftardan önce yaptığı konuşmada, “hepimizin evinde bir tas yemeği varken, daha rahat bir ortamda iftar etmek varken, bizlerin bu davetini kırmayıp, bize katıldığınız için hepinize teşşekkür ediyorum” dedi.

İftara az bir zaman kala, iftar için bekleyenlere önce Türk Sanat Müziği dinlettirildi. İftar açıldıktan sonrada klasik musikinin dini tarafını yaşayan en önemli isimlerinden ve seslerinden olan İsmail Çoşar tarafından ilahiler okundu.

Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Çetin; “Bu  coşkulu kalabalığa hitap etmek ayrı bir sevinç bu kalabalığı, mutluluğu bizlere yaşatan Evreşe Belediye Başkanım Ali Kamil Soyuak’a ve iftarımıza katılan herkese  teşekkür ediyorum.”

Evreşe Belediye Başkanı Kamil Soyuak; “Evreşe Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına hepiniz hoş geldiniz. Gelibolu öyle bir yerdir ki; Ahmed-i Bican’ın yattığı bu kentte, Bayrağı düşmana vermeyen Bayraklı Baba’nın yattığı bu kentte, Azepler Namazgahı’nda, açık namazgahta namazını kılarak sefere giden yiğitlerin olduğu bu kentte, dervişlerin, mesnevilerin, semazenlerin yetiştiği ve dünyanın en büyük Mevlevihanesi’nin olduğu bu kentte, Osmanlının en büyük tersanesinin olduğu, Kaptan-ı Deryaları, Piri Reisleri yetiştirdiği bu kentte, sancak beyi olan, Kurtuluş Savaşı tarihinin destanını yazan bu kentte, dünya tarafından “Gallipoli” deyince bilinen boğazın incisi olan bu kentte sizlerle beraber iftarı açıyor olmuş olmamım büyük bir mutluluğunu yaşıyorum. Hepimizin evinde bir kap yemeğimiz var daha rahat ortamlarda iftarımızı açabilmek varken bizlerle beraber aynı yemeğe kaşık sürdüğünüz için, bu kalabalıkların bir bireyi olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. İç ve dış devletlerin ülkemizde bu kadar etkin olduğu, bu kadar güçlü olduğu dönemde bu kalabalıkların, bu birlikteliklerin, bu ortak duyguda, ortak hareket etmenin önemli olduğunu biliyoruz. Bizler açısından değerlendirdiğinizde sizlerle bizleri buluşturan bu büyük organizasyonların sebebi olan Evreşe Belediye Başkanlığı’nın bu gücü ve kudreti ile gururlanıyoruz. Ama bunun için asla övünmüyoruz.

SOYUAK’TAN, ÖZACAR’A TEŞEKKÜR

Derdimiz yalnızca küçük bir belediyenin bu kadar güzel işler yapabildiğinin mutluluğunu sizler ile paylaşmaktır. Bu dönemde bizler ile birlikte çalışan, bizlere emek veren Evreşe Belediye Başkanlığı personelime ve mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yalnızca onlara değil. Bu meydanı bizlere tahsis eden ve yardımcı olan Gelibolu Belediye Başkanımız Mustafa Özacar Bey'e de teşekkürlerimi buradan sunarım. Alparslan'dan bu güne kadar bu topraklarda var olma nedenimiz olan bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun.

İftara eski milletvekili ve Tarihi Alan başkanı İsmail Kaşdemir, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Gelibolu İlçe Başkanı Mahmut Çetin ve davetliler katıldı.

  Bu haber 4431 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI