Bugun...
SON DAKİKA

Gaziler Gününün 96. Yılı Kutlandı

İlçemizde Gaziler Günü sebebiyle 2.Kolordu Komutanlığı Karargah Binası önünde tören düzenlendi. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla ve saygı duruşu ile istiklal marşı'nın okunmasıyla devam etti.
facebook-paylas
 Tarih: 19-09-2017 14:56:54

Gaziler Gününün 96. Yılı Kutlandı

Ardından  günün  önemini  belirten  konuşmayı Kıbrıs Gazisi Gani Öztürk yaptı. Öztürk konuşmasında, “En büyük gazi,bu ünvanı 19 eylül 1922 tarihinde TBMM’nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 2002 yılında çıkartılan yasa ile 19 eylül gaziler günü olarak kabul edilmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, Türk Milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaşlar yapmış bir çok insanını şehit ve gazi olarak vermiştir. Birinci Dünya harbinde Çanakkale’de büyük bir destan yazılmış, ardından birinci dünya savaşından sonra cennet vatanın topraklarını işgal eden, işgal güçlerine karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şerefli bir kurtuluş mücadelesi vermiş “ya istiklal ya ölüm” demiştir. Türk Tarihi böyle kahramanlık günleri ile doludur. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidesidir. ” dedi.
Bu konuşmanın ardından Gaziler günü kutlamalarına ilçedeki Askeri Şehitlikte devam edildi. 

Buradaki törende saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından kaymakam Hakan Kılınçkaya Şehitlik ziyaret defterini imzaladı. Kılınçkaya, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ e Gazilik unvanı ile “Mareşal” Rütbesinin verilişinin 96. yıl dönümünü ve “ 19 Eylül Gaziler Günü’ nü idrak etmenin engin duygusu içindeyiz. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve müstakil yaşamasını sağlamıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, Kore’den, Kıbrıs’a ülkemizde teröre karşı verilen mücadeleye kadar ve özellikle, 15 Temmuz’ da bu milletin, bu devletin bekası için yüreğini er meydanına getirmiş bütün gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Gaziler Günü’ nü tebrik ediyorum” dedi.

  Bu haber 731 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI