Bugun...

Hakimiyet-i Milliye Ortaokulu’nda "Tübitak 4006 Bilim Fuarı" Açıldı

Hakimiyet-i Milliye Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı projelerinin sergilendiği "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"nda sessiz süpürge ve düşmeyen robot ilgi çekti.
facebook-paylas
 Tarih: 03-05-2018 05:37:11

Hakimiyet-i Milliye Ortaokulu’nda

Hakimiyet-i Milliye  Ortaokulu öğrencilerinin projelerinin sergilendiği "Tübitak 4006 Bilim Fuarı" açıldı. Açılışı ilçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, okul müdürü İlker Doğan tarafından yapıldı.
Okul Müdürü İlker Doğan yaptığı açılış konuşmasında; “Bugün burada Hakimiyet-i Milliye Ortaokulu olarak 3.sünü gerçekleştireceğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımıza hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Saygıdeğer konuklar, hiçbir buluş, icat biraz sonra gezeceğiniz stantlardaki proje çalışmalarından daha farklı bir takım işlemlerden sonra ortaya çıkmamıştır. Yüzlerce binlerce denemelerden sonra keşfedilmişler, bulunmuşlardır ve icatlar olarak bilimler tarihindeki yerlerini almışlardır.
Değerli konuklar, bugünkü bilim fuarımızı Matematik Öğretmeni Nurgül Evrensel’in proje yürütücüsü sorumluluğunda 11 danışman öğretmen ve 50 kadar öğrencimizle birlikte sunuyoruz.
Öğrencilerimizin büyük bir gayretle hazırladıkları ve heyecanla katılımcıları bekledikleri bilim fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyor sevgi ve saygılar sunuyorum.” 
50 öğrenciyle yapılan 20 Projenin sergilendiği "Tübitak 4006 Bilim Fuarı"nda proje
danışmanlığını Nevval Turan’ın yaptığı ve Abdülselam Eşim, Rabia Uğurlu ile Damla
Gaga’nın adlı öğrencilerin yaptığı ve evlerde süpürürken ses çıkardığı için kızılan süpürgenin hiç ses çıkarmayanı olan sessiz süpürgeç oldukça ilgi çekti.
Aynı fuarda diğer bir ilgi çeken ise, danışman öğretmen Ayşenur Güven ve öğrencileri  Mehmetcan Durgut, Berge Subaşı ve Egemen Gün tarafından yapılan     sansürü
sayesinde  önündeki yolu görmediği zaman duran ve yol olmadığı için uçurum, hendek gibi yerlere düşmeyen robot beğenildi.

Haber: Mehmet BOZKURT

  Bu haber 3883 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI