Bugun...

Hayvansever Oyuncu İlçemizde Eğitim Verdi

Dizi oyuncusu ve Türkiye Hayvan Hakları Savunucusu Semih İğdigül, sokak hayvanlarına dikkat çekmek ve hayvan sevgisini çocuklara aşılamak için aracıyla başlattığı Türkiye turu kapsamında ilçemizde eğitim veriyor.
facebook-paylas
 Tarih: 25-09-2017 15:26:58

Hayvansever Oyuncu İlçemizde Eğitim Verdi

Bir damla yaşam adını verdiği sokak hayvanlarının barınma ve bakım sorunlarına dikkat çekmek için mobil eğitim aracıyla Türkiye turuna çıkan dizi oyuncusu Semih İğdigül, Gelibolu Gazi Süleyman Paşa İlkokulu öğrencilerine drama ve eğitim semineri verdi.
Drama ve eğitim seminerine Gelibolu Dost Patiler Derneği, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Hayvanların hayatta istedikleri tek şeyin sevgi, yemek ve su olduğunun altını çizen İğdegül, " Öğretmenleriniz size vicdan ve merhamet aşılamaya çalışıyor. İnsanlara, hayvanlara, canlara karşı daha hassas olmalıyız. Çünkü, dinimizde hayvanlara, canlara yardım etmek o kadar sevap ki. Canlar için koşturuyorum. Amacım bu canların da bu dünyada insanlar gibi yaşayıp nefes aldığını göstermek. Kendimi tıpkı bir sokak köpeğinin yerine koyup bu konuda öncülük yapıyorum" dedi.
"Bir kap suyu esirgemeyelim"
"Bu hayvanlar 3 gün yemek yemeden yaşayabilirler ama su içmeden yaşayamazlar" diyen İğdigül, "Özellikle şehir merkezlerinde esnaflarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Esnaflarımız bazıları çağrılarımıza uyarak bulundukları sokağın uygun bir yerine su bırakmaya başladılar. Bunlar güzel örnekler. Diğer esnaflarımızdan ve vatandaşlarımızdan da aynı duyarlılık ve hassasiyeti bekliyoruz. Özellikle olumsuz hava şartlarında hayvanların bizlere ihtiyacı daha fazla. Onlardan bir kap suyu esirgemeyelim" şeklinde konuştu.
Hayvanların içmesi için bahçeye bırakılacak bir kap suyun hiçbir maliyetinin olmadığını da ifade eden İğdigül, "Bir pet şişenin yarısını kesin, bu yarısına bir miktar su doldurun. Bunun maliyeti bile yok. Ve bundan kediler, köpekler, kuşlar faydalanıyor ve diğer canlılar faydalanıyor. Canların işte böyle günlerde bize daha çok ihtiyacı var. Sorumluluğumuzun bilincinde hayvanlarımıza sahip çıkalım" diye konuştu.

  Bu haber 837 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI