Bugun...

II. Maarif Kongresi Gerçekleştirildi

facebook-paylas
 Tarih: 17-07-2021 18:26:12

II. Maarif Kongresi Gerçekleştirildi

İlki, Kurtuluş Savaşı sırasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1921’de toplanan 1. Maarif Kongresi’nin ikincisi Türk Eğitim Sen tarafından 100 yıl sonra Ankara’da düzenlendi.

Kongre, 14 Temmuz’da Cumhuriyet Müzesi olarak faaliyette bulunan 2. TBMM Genel Kurul Salonu’nda saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Kongre, Gazi Mustafa Kemal Atatürk adıyla düzenlenen açılış oturumuyla devam etti. Açılış oturumunu, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı yürüttü.

Saat 20.00’de ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Nobel Kimya ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar 2023’e Doğru Maarif Kongresi, “Dilde, Fikirde, İşte ve Eğitimde Birlik” konulu panele çevrim içi olarak katıldı. Panel sosyal medya üzerinden canlı olarak da yayınlandı.

“Büyük Öğretmen Kurultayı”na da ev sahipliği yapacak kongre, 16 Temmuz’da sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi.

2. Maarif Kongresi’ne Türk Eğitim-Sen Gelibolu Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Özdemir de bildirileriyle katılım sağladı. Türk Eğitim-Sen Gelibolu Şube Başkanı Selim Dündar, gerçekleştirilen 2. Maarif Kongresi hakkında yaptığı açıklamada; “100 yıl sonra Türk Eğitim-Sen’in düzenlediği 2. Maarrif Kongresi gerçekleştirildi. Türk Eğitim-Sen Gelibolu Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Özdemir öğretmenimiz de bildirileriyle katıldı.

Türk Eğitim-Sen ailesinin bir üyesi olarak, kahramanlıkla özdeşleşmiş Çanakkale'yi, büyük destanın yazıldığı Gelibolu' yu; aynı ruh ve heyecanla II. Maarif Kongesi'nde temsil ediyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadık. Şükürler olsun” dedi.

Haber: Elçin YÜZÜAK

  Bu haber 751 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI