Bugun...
SON DAKİKA

MEVLEVİHANEDE 3 BİN KİŞİ İFTAR AÇTI

Dünyanın en büyük mevlevihanesi olan Gelibolu mevlevihanesinde geleneksel hale gelen iftar'ın bu yıl 9’su gerçekleştirildi.
facebook-paylas
 Tarih: 06-06-2017 21:56:19

Bu yıl Gestaş sporsorluğunda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Tasavvuf Vakfı ve Tasavvuf Topluluğu tarafından Gelibolu Mevlevihanesinin bahçesinde önce iftar verildi ve ardından da sema gösterisi yapıldı.


Bu yıl 9. düzenlenen ve geleneksel  hale gelen iftar yemeğinde  3 bin kişiye iftar yemeği verildi. İftardan önce bir konuşma yapan bu yıl ki iftar'ın sponsoru olan Geştaş'ın Genel Müdürü Volkan Uslu, "böyle güzel bir mekanda, böyle manevi duygulara vesile olmak bizleri sevindirdi" dedi.

İftar saatine kadar Mevlevihanenin bahçesinde toplanan vatandaşlara ney dinletisi yapıldı. İftar ve ikramların ardından mesnevi okumaları gerçekleştirildi.  Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ ise yaptığı konuşmasında, "Sema insanı dış çevrelerden, dünyadan ve etrafından soyutlayıp sadece sevdiği Allah ile aracısız baş başa kaldığı bir araçtır. Örneğin, oruç da bu konuda aracısızdır.  Herkes Allah'ı zikredebilir. Sema ederken Zikrullah noktasında bir kimse sadece kendisini yaratan, kendisine büyük nimetler veren Allah'la baş başadır. Mana olarak namaz kılan bir kimse kötülüklerden uzak durması gerekir. Gerçekten bizde öyle oruç tutarsak, oruç, biz güneşin dünyayı aydınlattığı gibi bizide aydınlatması gerekir" dedi.

Bu konuşmanın ardından sema törenine geçildi ve 20 kişilik semazen grubu, izleyicilere sema gösterisi sundular.

Mevlevihanede yapılan iftara, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet DANİŞ, Çanakkale Vali yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, eski milletvekili ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Ak Parti Evreşe belde belediye başkanı Dr. Ali kamil Soyuak, Gelibolu Ak Parti İlçe başkanı Mahmut Çetin katıldılar. 

İftardan sonra, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet DANİŞ, Çanakkale Vali yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve eski milletvekili ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir sema törenlerine kalmadan ayrıldılar.

  Bu haber 3032 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI