Bugun...
SON DAKİKA

NAMIK KEMAL KABRİ BAŞINDA ANILDI

Vatan ve hürriyet şairi Namık Kemal, ölümünün 129'ncu yılında ilçemize bağlı Bolayır Köyü'ndeki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 02-12-2017 14:52:50

NAMIK KEMAL KABRİ BAŞINDA ANILDI

Bolayır köyünde kabri başında 2 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 11.00’de yapılan  anma töreni buket sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.
Vatan Şairi Namık Kemal'in kabrine Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Mustafa Yaşar Arslanhan, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Deniz Cankara, Evreşe Belde Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Bolayır muhtarı Adem Can, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına öğrenciler buket sundu. Namık Kemal'in kabrine buketlerin sunulmasının ardından saygı duruşu gerçekleştirildi. İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Namı Kemal Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Seval Kavalcı günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Kavalcı, Namık Kemal'in  Namık Kemal'in 21 Aralık 1840 yılında Tekirdağ'da doğduğunu ve asıl adının Mehmet Kemal olduğunu belirterek, şunları söyledi.
"Midilli Mutasarrıflığına sonra  Rodos Mutasarrıflığına getirilir. Ardından Sakız Mutasarrıflığı yapan Kemal'in sağlığı bozulur, zatürre olur. 2. Aralık 1888 tarihinde vefat eden Namık Kemal önce Sakız'da gömülür, sonra Gelibolu'ya nakledilir.""Terbiye ana kucağında başlar. Her söylenilen kelime çocuğun şahsiyetine konan bir tuğladır" sözünü hatırlatarak, "Şairimiz, eğitimin, geleceğin, ahlakın ve erdemin ne denli önemli olduğu vurgulamıştır. Aramızdan ayrılışının üzerinden tam 129 yıl geçti. Her söylemiyle vatanına sahip çıkan sanatçı ve ideal kişiliğin ne olduğunu ve nasıl olması gerektiğini her eserinde kesin bir dille ele almıştır" dedi.
Daha sonra Namık Kemal Ortaokulu 8/E sınıfı öğrencisi Sena Didem Pehlivan tarafından “Murabba” adlı şiiri okudu ve aynı bahçede bulunan Gazi Süleyman Paşa'nın türbesi de protokol tarafından ziyaret edildi.
Törenden önce, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tevfik Sütçü, Namık Kemal'in hayatı ve eserlerinde Gelibolu'nun yeri konusunda öğrencilerine bilgi verdi.
Törene Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Mustafa Yaşar Arslanhan, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Deniz Cankara, Evreşe Belde Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca,  Bolayır muhtarı Adem Can, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrrencilerinden oluşan grup katıldı

  Bu haber 792 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI