Bugun...
SON DAKİKA

RUS GAZETECİ HEYETTEN ZİYARET

2018 Troia Yılı kapsamındaki tanıtım çalışmalarını desteklemek üzere altı gün sürecek bir gezi için Çanakkale’ye gelen gazeteci ve seyahat yazarlarından oluşan heyet Gelibolu Kaymakamı Kılınçkaya ve Belediye Başkanı Özacar’ı ziyaret etti.
facebook-paylas
 Tarih: 02-11-2017 15:32:29

RUS GAZETECİ HEYETTEN ZİYARET

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, 2018 Troia Yılı kapsamındaki tanıtım çalışmalarını desteklemek üzere altı günlük bir program için Çanakkale’ye gelen Rus heyet ilk ziyaret programını Gelibolu’ya gerçekleştirdi.
Olga Mikailova, Larisa Vasılava, Mariia Chernıakhovskaia, Elena Isayko, Fedor Yurin ve Tatyana Belonojkina isimlerinden oluşan gazeteci ve seyahat yazarlarının yer aldığı heyet Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu’nun Rus tarihinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Bolşevik devriminin ardından Rusya’dan gemilerle kaçan 25 bin Rus, 1920’de Gelibolu’ya gelerek bir yılı aşkın yerleşik düzen kurmuşlardır. Bugün burada sizleri konuk etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dünya bütün savaşlardan ders çıkaramayıp ne yazıkki savaşmaya devam ediyor. Savaşların sona ererek dostluğun tüm dünyaya kalıcı olarak hakim olması en büyük dileğimiz” şeklinde konuştu.
Rus heyete 2018 Troia Yılı kapsamındaki tanıtım çalışmaları için teşekkür eden Başkan Özacar, sohbet havasında süren ziyarette tarihsel süreçten karşılıklı bilgiler aktarıldı.
Rusya Federasyonu’nu temsilen ilçeye gelen heyet daha sonra Kaymakam Hakan Kılınçkaya’yı ziyaret etti. Kılınçkaya, heyet ile yaptığı görüşmede diğer ülkelerde bulunan kültürel mirasların korunmasının önemine dikkat çekerek uluslararası alanda tanıtılması turistik gezilerde bu alanların ön planda tutulması ve karşılıklı olarak ülke vatandaşlarının bu konuda teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.
Rus heyet bu ziyaretler sonrasında onurlarına verilen yemeğin ardından Gelibolu’daki Rus Anıtı’nı ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.

  Bu haber 697 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI