Bugun...
SON DAKİKA

ŞEHİT BİNBAŞI ONAY’IN ADI SOKAK VE ÇOCUK PARKINDA ÖLÜMSÜZLEŞECEK

Gelibolu Belediyesi’nin Haziran ayı meclisinde, Belediye Başkanı Özacar’ın önerisi ile Şırnak’taki helikopter kazasında şehit olan Binbaşı Koray Onay’ın adının bir sokak ile çocuk parkına verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
facebook-paylas
 Tarih: 08-06-2017 15:26:52

ŞEHİT BİNBAŞI ONAY’IN ADI SOKAK VE  ÇOCUK PARKINDA ÖLÜMSÜZLEŞECEK

Gelibolu Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısında ilave edilen maddelerle birlikte yirmi maddelik bir gündem görüşüldü. Belediye meclis salonunda Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar başkanlığında gerçekleştirilen oturumda mazeret bildiren üç üye dışında tüm üyeler eksiksiz olarak hazır bulundu.

“Şehitlerimize borcumuz var!”

Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından söz alan Belediye Başkanı Mustafa Özacar, “Malumunuz ülkemizi ve ilçemizi yasa boğan Şırnak'ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi’nde meydana gelen helikopter kazasında 13 üst rütbeli askerimizi kaybettik. Kazada şehit olan evlatlarımızdan biri olan 38 yaşındaki hemşehrimiz Binbaşı Koray Onay’ı, binlerce vatandaşımızın katıldığı törenle Gelibolu’da son yolculuğuna uğurladık. Bu güzel ülkede birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak, acı ve gözyaşının son bulması hepimizin en büyük dileği.” dedi.

Ülkemizde yaşanan sıkıntılı günlerin bir an önce sona ermesini dileyen Başkan Özacar, sözlü bir önerge sunarak, elim kazada şehit olan Binbaşı Koray Onay’ın adının Gelibolu’da bir sokak ile çocuk parkına verilerek isminin ölümsüzleştirilmesini teklif etti. Başkan Özacar’ın bu önerisi gündeme alınarak meclisin oybirliği ile kabul edildi.

Bu karara imza atan meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Camikebir Mahallesi’nde Vakıf 2 Sokak’ın ve bu sokağın bitiminde Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Okulu’nun yanında yer alan çocuk parkının düzenlenerek şehit Onay’ın isminin yaşatılacağını belirtti.

“Eski PTT binasına talibiz”

Belediye Başkanı Özacar, gündemde yer alan maddelerin görüşülmesine devam edildiği Gelibolu Belediye Meclisinin Haziran ayı mesaisinde eski PTT binasını ‘Barış Evi’ projesi ile ilçe halkına kazandırma arzusunda olduklarını dile getirdi.

Özacar, “Söz konusu binanın geçmişte bu topraklarda savaşan ve bugün dostluk çerçevesinde ilişkilerini sürdüren ülkelerin buluşma merkezi olması için daha önce girişimlerimiz olmuştu. Binayı kurumumuza kazandırarak aslına uygun şekilde restore edilmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

 

 

Bu konu doğrultusunda gündemin ilk sırasında yer alan Türk Telekom A.Ş.’ne ait Ada:21 Parsel:1’de bulunan bina ile ilgili imar plan değişikliği talebi üyelerin oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Buna göre eski PTT binasının bulunduğu alan komisyon uygun gördüğü takdirde kamu alanı olarak meclisin onayına sunulacak.

Meclis toplantısında, imar plan değişikliği talep edilen dört imar maddesi değerlendirilmek üzere İmar Komisyonuna havale edilirken, güzergah talebi ile ilgili Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen dört gündem maddesi de komisyonun kararı doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisinin gündemine damga vuran konulardan birisi de S plakalı servis araçları oldu. İlçe merkezinde 41 aracın bulunduğu S plakalı servis araçlarının işleyişinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve mevcut yönetmeliğin güncellenmesi için yine meclisin oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu yetkili kılındı.

Gelibolu Belediye Meclisi, dilek ve temennilerin ardından Temmuz ayı oturumunu 05 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat 15:00’de yapmayı kararlaştırdı.

  Bu haber 3119 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI