Bugun...

Yangın Tatbikatı Düzenlendi

Piri Reis İlkokulunda 28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle yangın tatbikatı düzenlendi. Oklu müdürlüğü tarafından sivil savunma günü nedeniyle düzenlenen yangın tatbikatına Gelibolu Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından gerçekleştirildi.
facebook-paylas
 Tarih: 28-02-2018 09:44:33

Yangın Tatbikatı Düzenlendi

Piri Reis İlkokulu’nda yapılan tatbikatta olası bir yangında öğrencilere neler yapılması konusunda önce bilgiler anlatıldı. Tatbikat okul alarmının çalmasıyla, okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplanmasıyla başladı. 
İlk önce yangında bina içerisinde kalan kişinin kurtarılması ile başlayan tatbikat, okul bahçesinde yakılan ateş ile öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı. 
Bu arada, yangın tatbikatı sırasında, okulda mahsur kalan öğrencilerin okuldan çıkarılması için itfaiye merdiveni öğrencilerin bulunduğu katta yükseltilerek, burada bulunan öğrenciler itfaiye ekipleri tarafından aşağıya indirildi. 
Tatbikatın sona ermesinden sonra öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler, alınacak tedbirler ve yangın söndürme metotları bu kez okul müdürü Halil Yılmaz tarafından anlatıldı.
Okul müdürü Halil Yılmaz verdiği bilgide, “sivil savunma günü nedeniyle okulumuzda itfaiye ekiplerinin katılımıyla yangın tatbikatı düzenledik. İtfaiye görevlileri öğrencilerimize yangın sırasında neleri yapmaları gerektiğini ve yangın tüpünün ne kadar önemli olduğunu tatbikatta gösterdiler. Başarılı ve kazasız bir tatbikatı bitirdik” dedi. 

  Bu haber 1291 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI