|
Tweet |
İyi Parti ve CHP İlçe Yönetimi ilçemiz İskele meydanı Ata anıtı önünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 80.yıl dönümünde anma programı düzenledi.
CHP ve İYİ Parti İlçe yönetiminin Ata Anıtı’na sunduğu çelenk in ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız söyledi.Ardından CHP İlçe Başkanı İsmail Parlak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.Parlak “Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80.yıldönümünde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada toplanmış bulunmaktayız.
Yaşamını milletine adayan,bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider,mümtaz bir devlet adamı,büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk bu ender insanlardan biri belki de en büyüğüdür.
Atatürk,hem milli mücadele,hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış,ileriye sürmüştür.
Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21.yy ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan,yeni nesiller yetiştirmek,Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır.
Bu adımı atarken,yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir.Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır.
Gelecekte ülkenin yönetimini devralacak,geleceğimizi yönlendirecek,uygar ve saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek gençler,Ulu Önder Atatürk’ün İlke ve Devrimlerinin ışığında ilerlemelidir.
Yalnızca 10 Kasımlar değil,düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi,bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır.
“Bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak,çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran büyük Atatürk!Sen milletin gönlünde ebedi yaşayacaksın”
“Atatürk’ün büyük eseri,demokratik,laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti,sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır.”
“10 Kasım 1938’den bugüne seni her zamankinden daha çok özlüyor ve daha iyi anlıyoruz.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi,saygı ve rahmetle anıyoruz.Ruhu Şad olsun.”sözlerini ifade etti.
Çelenk sunma törenine Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve eşi Birhan Özacar,CHP Kadın Kolları Başkanı Yeter Deligöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri,partililer , İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Rıza Yüzügüler ve Yönetim Kurulu Üyeleri çok sayıda partili katıldı.
ATATÜRK’ÜN YOLU ULUSAL EGEMENLİK
İNGİLİZCE BİLMEDİĞİNİZ İÇİN KAÇIRDIKLARINIZ NELERDİR?
Hiç Ölmeyecekmiş Gibi Yaşıyoruz..
GELİBOLU’YU YAZMAK
Gelibolu’da Unutulmayan Kahramanlar: Seyyar Jandarma Taburu Anması
2025 BİTERKEN
Gelibolu’da Yelkenler Fora