![]() |
Tweet |
İlçemiz Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, Çanakkale Zaferi’nin sadece bir savaş değil; inancın, azmin, birlik ve beraberliğin zaferi olduğunu belirtti.
Başkan Soyuak, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisinin destanlaştığı, ecdadımızın canı pahasına yazdığı bir kahramanlık hikâyesini, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümünü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nü idrak ediyoruz.
Çanakkale, sadece bir savaş değil; inancın, azmin, birlik ve beraberliğin zaferidir. Dünyanın en güçlü donanmalarına karşı vatan toprağını savunmak için canlarını ortaya koyan kahraman Mehmetçiklerimiz, tarihin akışını değiştirmiş ve “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle kazımıştır.
Bu büyük zaferin kazanılmasında payı olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Onların emanet ettiği bu kutsal toprakları, aynı bilinç ve kararlılıkla koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
18 Mart ruhunu her daim yaşatarak, gelecek nesillere bu kahramanlık destanını aktarmak hepimizin en büyük sorumluluğudur. Çanakkale ruhu, birlik ve beraberliğimizin teminatıdır.
Bu anlamlı günde, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun”
Haber: Hilal GEZER